Wiiie!!

Gud så roligt jag har haft ikväll. Busade till en sits-o-balans-teori med ridlekis. Dom tycker nog att deras "fröken" är lite knasig ibland - Varsågod, det bjuder jag på! ;-P
 
Grupp två fick jobba hårt med travbommar - Lätt om man bara ska trava över dem, kanske, men stå i lätt sits, med armarna rakt ut och försöka hålla igång pownisarna med korta ben samtidigt, det kan vara lite knepigt. Dom var iallafall så otroligt duktiga, allihopa!! =)
 
Och så Vuxengruppen, som alltid är så otroligt rolig att jobba med. Positiva vuxenryttare, som ridit lätt till benen nästan förvandlats till spagetti, gnällde som tusan när jag tvingade dem att göra 3 klacksparkar innan de fick sitta av (2 st ramlade nästan av när de äntligen fick tillåtelse...)
 
Så var min fredagkväll gjort.
Skitful, men Happy! ;-P

Fredag

Var uppe med tuppen imorse, och åkte iväg och släppte ut hästarna i Lilla Stallet.
Eftersom det regnade redan då, så fick alla hästar täcke på.
Åkte tillbaka hem och sov nån timma (fram tills nu, typ...) och nu när jag steg upp så regnar det fortfarande - Deprimenrande!!
 
Ska alldeles strax dra iväg till ridklubben, och genomföra kvällens lektioner. Kul ska det bli, precis som vanligt! <3
Älskar verkligen att träffa alla eleverna varje vecka, se dem rida så svetten lackar, se deras framsteg och glädjas över att de oftast åker hem med ett leende på läpparna, nöjda med sin egen insats och öäver att de lyckats åstadkomma någonting... Eller kanske bara nöjda med att de fått snusa häst en timma... <3
 
Sen tar jag helg, och förhoppningsvis blir det mycket häst och stall i helgen (Eftersom förra helgen var knökfull med kaninhoppning, så sätter vi fokus på stallet denna helg.)
Ska försöka hinna med min älskade lilla Dumle-pownie både imorgon och på Söndag, och på Söndag ska vi även ut i skog och mark med några Ridskole-Hjärtan.
 
Jag och min älsklings-Dammie. <3
 
 

Positivt

Jag riktigt älskar när det kommer nya elever, som absolut inte kan någonting, och säger:
- "Jag kan inte, men jag vill gärna lära mig!!"
Det känns så otroligt mycket roligare att jobba med sånna ungdomar, än de som är obstinata och tjuriga, lyssnar med ett halvt öra och mest bara står rätt upp och ner och utrycker:
- "Jag kan inte..." med en underton som får en att undra om de verkligen kom dit av egen fri vilja, eller blev tvingade av någon annan elak människa...
 
Med ovanstående text, som absolut inte har någonting med bilden att göra (föreställer mina glada, galna elever som höll på att rida ihjäl både sig själva och instruktören i gymkhana...), vill jag säga:
 
God Natt, kära vänner. <3
 
 
 

Torsdag morgon...

Nyvaken och uppstigen, och ska alldeles strax göra mig iordning och brumma iväg.
 
Kaaanske bloggar mera sen, om jag ids. ;-P
 
Hestar. <3

Onsdag...

Har idag tagit mig tid att pyssla om Lina lite. 
Jag och Hedda tvättade upp svansen på henne igår, och det verkade ganska uppskattat.
Idag har jag borstat upp henne lite, och så har vi tagit en promenad, ner mot sommarhagen och sen upp mellan hagarna. 
Hon är ju lite pigg, emellanåt, och tycker inte om att vara själv, så hon skuttade till några gånger, men annars gick hon snällt bredvid mig och verkade tycka att livet var toppen.
 
Det är så konstigt med Lina... Hon är inte den mest iögonfallande ridskolehästen, som man märker av med en gång. Däremot saknar man henne så otroligt mycket när hon inte är med!!!
 
Hon är, och har länge varit, min absoluta favorit bland ridskoleponnyerna. Kanske är hon även den bästa vi har?? Okay, hon är kanske ingen tävlingsponny, men som ridskoleponny är hon guld värd!
Hon funkar verkligen i alla lägen, oavsett om det är små pyttebarn som ska skritta runt, en elev som ska lära sig galoppera, eller en lite duktigare grupp som rider lite mer avancerat, så har hon alltid fixat biffen. Gjort det man bett henne om, och aldrig varit "dum".
 
Tråkigt bara att inte alla kan se det på samma sätt som jag, och har vett att värdesätta henne så högt som hon verkligen är värd. Lina har inte bara ett hjärta av guld, hela hennes vikt x 10 skulle inte vara nog. Hon är verkligen en på miljonen.
 

Älskade, underbara lilla ponny. Vad skulle vi göra utan dig??
 

Tiiisdag!!

En helt okay Tisdag börjar gå mot sitt slut... Känner mig fortfarande en aning slut i huvudet efter helgen, men OJ, så KUL det var!!
 
Kanske ska ge er ett litet referat från helgen:
 
Lördag:
Hade ju bara Dida med mig denna dag, eftersom jag inte äger så många fler kaniner. Korall är ju fortfarande mammaledig, och inga Elitklasser = Lana får stanna hemma.
 
Dida har varit en riktig liten surkorv i några veckor. Första riktiga brunsten, och när Pyttan gick och fick barn fick Dida nån knäpp och ville också = stort bo och vaktig kanin!
I bangrenarna är vi inte riktigt 100 - Hon virrar runt och vet inte vart hon ska - Söker inga hinder själv heller, utan lägger all energi på att springa, springa och springa. Så inga placeringar, men jag är ändå nöjd över att vi faktiskt tog oss i mål i klass 2, även om vi hade X antal korrigeringsfel...
 
Höjdhoppet däremot, har ju Dida visat att hon bemästrar. Klarade 40, 50 och 60 i första försöket, 70 cm i andra försöket, och efter 3 fina försök på 80 stod hon som segrare. Därmed tog hon även sin sista pinne, och Elitklassning i höjd! NU TAGGAR VI SM!!!
 
Söndag:
Lana fick vara med och hoppa Elit, och tanten kan om tanten vill. 3+4 i första klassen, inte fy skam för att vara Lana. I andra klassen var hon tröttare, hoppade inte riktigt nog högt, och drog med sig 5 bommar. Ingen final med andra ord.
 
Dida var fortfarande sur och ofokuserad. 2 fel i bana och 2 i korr i första klassens grundomgång 0 Ingen final. i andra klassen var hon mer med på noterna, 1 fel i bana och 1 i korr i både grund och final. 
 
Längdhoppet gick mycket bättre än första gången - Då hon mellanlandade i hindret emellanåt. Nu gick hon rakt, hoppade med god marginal över 80 cm, 120 cm och 160 cm. Därefter längning till 2 meter, och då åkte sista bommen med i alla 3 försöken. Delad seger med Wilma och Humlan. Grattis!
 
På lördagskvällen hade vi lite stallhäng med kaninhoppningstjejerna. Jag red min lilla Prinsessa, Genua, och det var riktigt kul! Jag har ju inte ridit en "riktig" häst på hur länge som helst. Kändes kul, även om hon var både seg och stel, men det kan man nog råda bot på, med lite träning. <3
 


 
Avslutar inlägget med 3 bilder på mina finaste töser. <3

Fredag

Så var ännu en stallkväll till ända. Haft 3 grupper idag - en ridlekisgrupp, en "vanlig" ponnygrupp, samt min alldeles egna vuxengrupp!
 
Alla eleverna var jätteduktiga, och både hästar och ponnysar skötte sig! Det gillar vi. <3
 
Nu taggar vi inför morgondagen, då det står KANINHOPPNING på schemat hela dagen. Sen på kvällen blir det kväll i stallet, samt ett litet ridpass på en fin hest. <3
 
 
Fina. <3

Wiiee!!

Ännu en dag börjar gå mot sitt slut, och jag känner verkligen att jag har gjort något idag.
Måste först av allt berätta att jag fick ett mycket trevligt telefonsamtal imorse, och sen blev hela denna dagen mycket ljusare, jag lovar. *YäY*
 
 
Vidare så har jag varit och skött om min pownie-skrutt, hunnit med en sväng till Ridklubben och se om alla kompisar som bor där, och sedan har jag ägnat resten av kvällen åt mina fina långöron. <3
 
Tyvärr har jag ett problem med denna lilla fröken:
 
Min fina Dida är inne i första brunsten, och en aning knepig att hantera. Hon hugger omkring sig när man ska t henne i buren, men har man väl lagt handen på henne så lugnar hon sig. Inga sånna problem i hagen eller transportburen, bara i buren som hon inte kan uppföra sig.
Nåväl, har städat undan pälsboet som hon hade byggt, så nu får vi se om hon bygger ett nytt, eller om hon ger sig. Vill ju ha tillbaka min snälla, fina Dida-gumma som hon "brukar" vara. <3
 
Är riktigt taggad inför morgondagen. Trots att jag missar kaninhoppningen, men jag får ju äran att jobba med mina fyrbenta kompisar istället, och med mina goa ridtjejer... Känner mig nästan mest taggad inför vuxengruppen!! Det har tillkommit några elever sen förra veckan, och jag kan knappt vänta tills jag får träffa de "nya", se vad de kan och försöka strukturera upp och planera terminen.
YäY, nu är vi igång igen!! <3
 
Fina Svante-killen. <3

Torsdag

Torsdag idag, och jag har egentligen inte så mycket att göra idag...
 
Ska iallafall dra iväg en sväng till Dumle, tänkte jag. Försöka pyssla lite kanin också, det känns som om det var ett tag sen.
 
YäY
 
Älskade hjärtat. <3

Onsdag...

... Och jag är ny-uppstigen!!
 
Idag händer inget speciellt... Ska åka iväg till stallet så småningom, agera stallvärdinna (igen!) och dela ut hästar/hjälpa eleverna, eftersom våra kära Tattar-Twins är Out of Town... ;-P
 
Sen får vi se om det blir nå ponny eller hästmys idag. <3
 
Det är Heddas Dumle-dag, så det var inte heller så kul...

Tisdag

Mest bara chillat idag, känns det som... Vaknade seeeent, snarare tidig eftermiddag än sen förmiddag... Åkte till stallet kring tretiden, och skulle ta in min lilla gulleplutt och dra ner honom till ridklubben.
Men näpp, det kunde jag fetglömma! han var blöt och sur idag, gick och gömde sig bakom Cappie och vägrade komma in. *morr*
Tur för honom att han är himla söt, och att hans matte inte långsint...
 
När jag givit upp försöken att fånga in den lilla luringen, drog jag ner till ridklubben.
Ryckte manen på min kära fadderhäst, så nu ser hon ut som en liten prinsessa, på riktigt. <3
Hade extremt lite att göra, så jag passade på att putsa upp "stövlarna från helvetet" också... Kanske blir de liiite mjukare och skönare då?? man kan ju alltid hoppas.
 
Fina lilla flickan ligger och snusar. <3

Måndag

Hoppsan hejsan, så var måndagen avklarad!!! Haft ridlektioner ikväll, och dom gick som på räls. Blev lote ridsugen själv faktiskt... Dumle var med på två lektioner, så på hemvägen tog vi en omväg, och bus-galoppade lite. Roligt, tyckte nog både han och jag.
 

Tagg!!

Satt här och surfade runt lite, och blev helt plötsligt JÄTTETAGGAD inför helgen!!
 
För er som inte vet vad som händer då, så är det Skördefest och Miljödagar här i Boden. Innebär att det är kaninhoppning i dagarna 3!!!! Wiiiieee!!!!!!
 
Tyvärr så kommer jag nog bara kunna vara med Lördag och Söndag, eftersom jag har lektioner på fredagkvällen, men det gör inget! En hel helg med Världens Bästa Klubbkompisar, långörade vänner och massa folk... Kan man önska sig mer??
 
 
Bjuder på en bild på mitt <3, Snöflingans Lenana, från förra årets Skördedagar!! <3<3<3

Hoppla!!

Ja ni... Idag är statistiken riktigt god... 14 unika läsare, det är typ 14 gånger fler än i förrgår... ;-P
- Kanske är det så att man måste blogga lite, för att få läsare?? NÄHÄ????
 
Just den detaljen är väl... Just inte mer än en liten detalj. Jag tycker ju det är kul att blogga, och om någon ids läsa skiten, så är det väl ett plus, antar jag. ;-P
 
Har varit en sväng till stallet. På Instruktörsmöte. Ganska intressant, men tyvärr så var vi bara 4 pers narvarande, så därför blev det inga livligare diskussioner. JAG är iallafall nöjd med de grupper och elever som jag tilldelats denna termin, och jag hoppas att dom också är det. =)
Även om jag har liiiite fjärilar i magen inför Vuxengruppen på Fredagar, så blir det nog bra det också, till slut!
 
Nu är planen att jag ska gå ut och mata kaninerna om en stund, och därefter ska jag göra en tidig kväll, med lite film och kanske en påse poppisar??
 
Den som lever får se. 
 
Bjuder på en random arkivbild på mig och fina, älskade Svante, från en miniklubbtävling i våras. YäY! <3

Söndag

Så var det söndag, och snart har ännu en vecka passerat...
 
Idag tar jag det lugnt, ungefär som igår, fast liiite lugnare...
Alldeles strax kommer Elina och Anna och ska hämta sista honan efter Korall och Malte, och senare ska jag väl iväg en sväng till stallet. =)
 
 
Mina fina korall-barn. <3

Sommar-mys. <3

Kan inte låta bli, utan bjuder på ännu en mys-bild.
Såhär såg det ut en tidig eftermiddag i mitten på Juli, då jag kom ut till hästarna på Erikslund:
 
 
Genua låg och snusade, med Balsas som vakade över henne... Samma med Secret (som ni ser i bakgrunden) som hade Pilot på vakt, och en bit därifrån vilade Chamonix ut hos sin Punch... <3
 
Måste verkligen få en stund över och föra över ALLA bilderna från min telefon, som jag har klickat på hästarna i sommar. Har bilder på de flesta, utom Boss som är lite kameraskygg. <3<3<3

<3

Idag har jag spenderat lite tid i hagen tillsammans med mina fyrbenta Älsklingar.
 
Var bara tvungen att ta en bild på mina två favoriter:
 
 
Svante och Genua, riktig häst-kärlek. <3 
 

Hmmm...

Ja, nu är jag här igen, med ett inlägg, om allt och ingenting. ;-P
 
Ska börja med att konstatera att min blogg inte swer riktigt klok ut... Någon har hänt, Headern är för långt till vänster jämfört med tidigare, och menyn, vart fasen är den??
 
Skräp, säger jag bara...
 
Nu har lektionerna kört igång iallafall!! Har hunnit ha mina egna elever, plus en del andras, och det känns verkligen superkul och inspirerande att få sätta igång och "vara nyttig" igen. Har kommit på att det här med lektionerna typ är det enda som jag faktiskt är bra på... Åtminstone när det gäller ponnysarna!
Nytt för iår är ju att jag för första gången i världshistorien ska ha en storhästgrupp, med vuxna ryttare och de stora hästarna. Kändes lagom nervöst igår, när jag skulle ha dem för första gången, men det gick faktiskt riktigt skapligt, om ni frågar mig. Hoppas att eleverna tyckte det också, och att dom återkommer nästa fredag. =)
 
Bjuder på en bild av Världens Bästa Ridskoleponny - Lina. <3 Bilden är tagen i hennes ungdom, förstås, när hon  fortfarande hade fläckarna kvar, men hon är minst lila vacker nu som då. Älskade lilla Lina. <3
 

RSS 2.0