Tre kronor...

Har gjort ett inlägg tidigare om Tre Kronor, men jag måste bara inflika att jag hittat en blogg med lite roligt att läsa. =) http://malarviken.wordpress.com

EnJoY! =)



28/9 2011

Hejsan hoppsan. Här har minsann statistiken skjutit i höjden bara sen igår. Kul, eller nå. Inte för att jag satsar på att få hundra miljoner läsare, jag skriver ju mest för mig själv och om det som betyder ngt i mitt liv, men det är ju lite kul att det ändå är någon som läser skiten. ;-P

Imorse hade vi lite mys-morgon i stallet. Det har varit minusgrader inatt, så det var kyligt men klart när jag tog min C-I och burnade iväg. kallt blev det om både nog och händer, men det tar ju ändå inte så lång tid att köra, lite härdad måste man ju bli.
Idag tog jag faktiskt på mig min stickade mys-tröja för första gången för säsongen. Den är grå och ruskigt ful, men väldigt varm och mysig.
Till den hr jag ju nu tillverkat världens fulaste halsduk, och håller på med en mössa som matchar den någorlunda iallafall. Kommer vara så extremt ful hela vintern, så alla mina vänner kommer säga upp bekantskapen med mig.
Men vad gör det, så länge man håller sig varm?? Dessutom kan jag nog vara säker på att få behålla grejjorna, vem f*n vill sno så fula grejjor, som alla ändå vet tillhör mig? Ingen.

Hästarna var sådär lite halv-sömniga imorse. Det är skönt, då är dom lugna och behagliga att hantera. Hatar att komma dit och det kanske blåser och dom stressar i sig maten för att dom vill ut etc. Nej, en lugn start på dagen vill man ha.

Fia var jätteskojjig imorse. Av någon anledning var hon lite sur på Dumle. Hon gick och grälade på honom hela vägen ut till hagen (ja, vi leder dem två och två...) och sen när jag släppte dem jagade hon iväg honom så att han fick äta frukost med Tjalle... Annars brukar Dumle alltid få ett litet hörn av hennes hög. Nu ikväll var det tvärt om, då var det mörkt, blött och halt i leran, så vi tog dem en och en. Då ville Fia knappt gå utan att Dumle gick nästan bredvid. Sen när hon kom in i stallet ställde hon sig och brunst-kissade på gången innan hon kunde gå in i boxen. Knas-Fia!!!

Haft lektioner idag, 2 stycken. Min första hopplektion för terminen, med duktiga ponnyer och ryttare. Behöver jag nämna att det gick kalasbra för allihop? Det är alltid roligt när det går bra, jag älskar att åka därifrån och vara stolt i själ och hjärta över mina duktiga elever och "mina" duktiga ponnyer. Som jag sagt tidigare, dom är guld värda!

Nu ska jag ut och natta långöron, sen blir det sängen. Är ganska trött och har lite ont i huvudet, så det ska bli skönt att få skalla kudden i några timmar.


Kolla, hittade en bild som jag hade förträngt att jag hade... Den har några år på nacken, ser man bland annat på att jag har de gamla glasögonen, och den där tröjan har jag inget riktigt minne av heller... Ajja, minst 2½ år sedan iallafall...


27/9 2011

Jaha, då var det dags för ett inlägg igen då.
Hela förra veckan + helgen bara rann iväg, hann knappt med hälften av allt jag ville/hade planerat, men är nöjd iallafall!

Mycket kaninpyssel just nu. Min anmälan till SM går iväg imorrn, så då kanske man blir mer taggad, om man nu kan bli det. =) Lana fick följa med Malin och Cecilia till Västerbotten i helgen, gick på 4 fel i rak och 4 fel i krok, och det är ungefär så det brukar gå. Hon brunstade iallafall inte, och var på G, sådär som hon ska vara. Min fina tjej. Hoppas bara att formen håller i sig.

Börjar planera för det som stavas F-E-S-T. Vi fyller ju 25 år i år, så då måste man ju slå på stort. Eller, då vill man slå på stort, det har ju inte varit så mycket firande sedan vi fyllde 20, så det är nog på tiden. Hoppas att det kommer bli en lika lyckad tillställning som för 5 år sedan.

Var och badade med Anders i söndags kväll. Det är säkert ett år sen jag var på badhuset sist, och det var faktiskt riktigt kul. Ett stort plus är att han har blivit så duktig på att simma, så man behöver aldrig vara orolig för att någonting ska hända. Är så oerhört stolt över min kära "låtsas-lillebror", som har blivit så stor. <3

Igår hade jag lite småpyssel och fix med Lina. Mitt hjärta bankar ju lite extra för henne, dessutom är hon en ganska tacksam kompis att hålla på med. Vi var ute och gick en liten sväng. Tur med vädret hade vi också, så det var enormt trevligt. Skulle behöva ta "häst-promenader" oftare, för det är så himla mysigt.

Nu ska jag hoppa i säng. Upp och göra stallet imorrn!


Min älskade "låtsas-lillebror" Anders för lite mer än ett år sedan. <3


24/9 2011

Trevligt att se att statistiken håller i sig även när man är skitdålig på att skriva nå.
Haft fullt upp den här veckan. Rivstartade i Måndags med ett besök på kliniken som tog sisådär 5 timmar, därefter har det varit häst, ponny och ridhus för hela slanten mån-ons. Torsdag fredag har jag däremot varit helt stall-ledig, ganska skönt.

Har jag någonsin sagt att jag ÄLSKAR "mina" Ridskolehästar?? Att dom är det absolut underbaraste och bästa som finns??
Nu är det sagt iallafall, och jag står för det. Oavsett hur dom ser ut eller vad dom gör, så älskar jag dem så otroligt gränslöst. Vad vore vi utan dem? <3<3<3

Imorrn är det Lördag. De har lovat bra väder, så jag ska dra iväg med Lana och Dida till stallet och träna lite hoppning, tänkte jag. Måste tagga igång Lana lite mer, men nu har hon iallafall slutat brunsta, så det går framåt.

Bjuder på en gammal bild på en av mina bästisar:


Lina! <3


18/9 2011

Idag "råkade" jag sova lite för länge - Var helt slut igår kväll när jag gick och la mig.
Vaknade iallafall kring halv ett idag, utan ryggont. *wiie*
Skulle infinna mig på fodermöte i stallet klockan 2, och planen var egentligen att jag skulle hinna rida Dumle innan dess. Nu fick det bli efteråt istället, men det gjorde väl inget.

Dock blev det ingen ridtur efteråt heller, för Kicki hade med sig lilla Lovisa, som insisterade på att få rida honom idag, så då fick hon göra det. Blev en kort skritt-runda, samt några små travsteg. Duktig ponny med söt liten ryttare. <3

När vi kom hem från stallet så sken solen och det var ganska varmt, så vi släppte ut SM-kaninerna så de fick "träna varandra" lite i kärringhagen. Dom bråkar inte, men dom springer som tusan. Och hoppar över alla attiraljer som vi har lagt ut där i hagen. Och när dom sprungit en stund, så slänger sig plötsligt allihopa raklånga i gräset och tar paus. Fina långöron. <3
Tog in dem kring sju, då det började bli mörkt. Lite svårt att se dem annars, och de är ju riktigt kvicka små kryp, när de väl sätter den sidan till...

Annars har det varit en lugn söndag.
Imorrn blir det tidig uppstigning - Först ska hästarna i Lilla Stallet utfodras (de sover ute inatt...) och sen ska jag och Hedda knata iväg till tant doktorn med en pownie. Så nu är det dags att gå ut och pussa kaninerna god natt. <3

Vår älskade vovvis på sin första utställning. <3
(Hade väl egentligen inte så mycket med övriga inlägget att göra, men jag gillar bilden. <3)


17/9 2011 - Tävlingsdagen!!

Ja, då har vi avverkat ännu en miniklubbtävling. Lika kul som alltid, med glada barn och fina ritter.
Jag är mest stolt över min älskade Dumle, som idag har gjort sitt livs första start i hoppning.

Själv fick jag äran att ha Svante som tävlingskompis. Han är rutinerad och otroligt hoppglad. Lite stark och tung emellanåt. Hoppade allting riktigt fint, men jag hade behövt sitta till och vänta lite mer, har en liten ovana att jag gärna står i lite lättare sits och då nästan "skickar iväg" hästen. Då går det alldeles för fort, och ser säkert ganska slarvigt ut.


Såhär såg det ut iallafall. Sista hindret, kom super-fail-fel på båda hindrena i denna linje. Sköt iväg honom på det blåa och fick aldrig tillbaka och kunde balansera upp innan sista, därför blev det lite konstig väg. Men jag är nöjd, vi gjorde vårt bästa, och hade riktigt kul. <3
Foto: Tilda Larsson


16/9 2011

Jaha, Miniklubbtävling imorrn. Ska hoppa 70 cm med Svante. <3

Måste erkänna att det faktiskt var lite roligare förr, det här med Miniklubbtävling. När man var liten och överexalterad, förberedelserna började redan måndagen innan... Nu sitter jag här och har precis börjat fundera på vad man ska ta på sig??
Lutar mot att det blir marinblå ridbyxor, vit polo med marinblå t-shirt m Brk-logga ovanpå... ORKAR INTE släpa fram kavaj och hela kittet, det får vi ta nästa gång...

Som sagt, det var roligare förr... Men KUL ska det bli iallafall. =)

Bjuder idag på en bild från Ryttarspelen förra året. Första och enda hopptävlingen med Wollan.

Vila i Frid min Älskling. <3


15/9 2011

Även torsdagen blev lugn och behaglig. Var och släppte ut hästarna på morgonen. "Fölis" var otålig, puttade omkull Hedda och hoppade över vattenpölarna på väg ut... Är det slut på hans "snälla dagar" nu måntro?

Åkte hem, tog en PN på några timmar tillsammans med Världens Bästa Vovve. Sen iväg till Anders. Vi spelade lite Sims, sen kom han på att han ville följa med mig till stallet, så då åkte vi dit. Han fick leda in Tjalle (jag gick bredvid som support, men det hade nog inte behövts egentligen, för han är ganska duktig med djur, både stora och små.) och borsta lite på Dumle, sen var han nöjd.

Ägnat resten av kvällen åt långöronen. Mina kära systrar hade varit gulliga och släppt ut Lana samtidigt som de släppt ut sina egna, så de hr fått vara ute hela eftermiddagen. De hade hi-life i hagen, och hon var gode trött när jag tog in henne från hagen. Dessutom var hon lite blöt och lerig, måste dränera bort lite vatten ur deras hage...

Just nu längtar jag faktiskt efter vinter, snö och is. Det är så mycket bättre än vatten och lera. Jag vill rida barbacka i knädjup snö, det är min bästa vinterupplevelse... <3

Är sjukt taggad inför SM. Måste försök tagga igång Lana lite också. Inte roligt när hon bara brunstar! Funderar på om hon ska få följa med till stallet någon dag, och springa lite inne eller kanske i ridhuset? Vi får se.



Världens Bästa Lana!
Om du bara visste, min fyrbenta, långörade lilla Älskling, hur mycket du betyder för mig, och hur oerhört stolt jag är över dig.
Du är ingen ungdom längre, men jag hoppas och tror att jag får behålla dig några år till. Du har gett mig så oerhört mycket genom åren. Inte bara en underbar liten dotter, utan även inspiration, glädje och kraft att fortsätta. Oavsett vilka kaniner som kommer att korsa min väg under mitt liv, så kommer du alltid att ha en speciell plats i hjärtat. Jag älskar dig, mer än någon kan förstå...


Älskade, underbara du...


Tre Kronor

När jag var liten, eller typ 10 år iallafall, gick en otroligt bra såpa på Tv4. Då fick man bara kolla på den om Mormor var med (Hennes favoritserie...) eller om mamma inte var hemma (Pappa hade inte samma åsikter om vad som var skadligt för barn att kolla på, han var iallafall inte särskilt brydd... *fniss*).

Nu, när man har vuxit upp och blivit stor och förståndig, tycker man ff att det är en bra serie. Kom över alla avsnitten för något år sedan, och har sedan dess fördrivit dötid med att glo på en av förra seklets bästa såpor:

TRE KRONOR!

Vad säger ni om Reine till exempel?


Han är så jäkla bra. De olika uttrycken han använder sig av, och hans sätt att vara mot folk, gör att ingen, inte ens hans anställda, tar honom på allvar! ;-P

Eller varför inte flukta på Mälarvikens egen galning: Sten Frisk!

När jag var liten tyckte jag att han var världens läskigaste människa. Från början var han bara en läskig figur som förföljde sin X-fru, men några säsonger senare dök han upp igen, påstod sig ha blivit frälst och blivit Pastor för framgångskyrkan. Sevärt!!

Finns en hel del scener som är värda att minnas. Bland andra bussolyckan:

Fick tyvärr aldrig se det avsnittet när jag var liten, men nu när jag är vuxen får jag titta hur mycket jag vill... Tycker det är oerhört välgjort och sorgligt...

Talangjakten som hölls på Tre Kronor kan jag se hur många ggr som helst...




*fniss* Nu ska jag återgå till mitt Tre Kronor-nördande... Ska försök sova också, upp och göra morgon i stallet imorrn...

Följ min blogg med Bloglovin

14/9 2011

Dagen idag blev relativt lugn. Varit "barnvakt" åt en skitsur och frustrerad Monnie som inte fick komma ut i buren igen förrän ikväll.

Sen iväg och fixa Dammie. Han, Fia och Gromit fick vara ute några timmar idag. Skönt att han är en tålig liten kille med lite päls. Han dör inte av att bli lite blöt. ;-P

Åkte till ridklubben, och där möttes jag av en underlig syn. Någon hade burit ut tvättmaskinen???
När jag gick in kände jag röklukt, träffade på Kicki som berättade för mig att tvättmaskinen börjat brinna.
Som tur är så var det mitt på dagen, inga hästar inne, folk i närheten och brandkåren snabbt på plats. Vågar inte ens tänka på vad som kunde ha hänt om det vore på kvällstid, stallet fyllt med elever och hästar, eller kanske natte-tid, dvs ingen där...
Nej, usch, nu byter vi ämne.

Varit och sprungit lite med Lana idag. Hon brunstar. INTE KUL!!! Hon springer ju visserligen ändå, men så fort man petar på henne så lägger hon upp sig. Hoppas verkligen det ger sig innan SM!!! Annars fick man iallafall en ganska trevlig resa genom hela Sverige, helt i onödan. ;-P


Hittade en bild på världens sötaste valp - Schandarms Tummelisa, kallad "Lia" till vardags. Hon har nu hunnit bli 2½ år, världens bästa... <3


13/9 2011

Hela den här dagen har gått fort, fort... Jag höll på att försvoa mig imorse, var bara att kasta sig upp ur sängen, hoppa i braxorna, springa förbi kylen och sen brumma iväg till stallet.
Vill gärna ha gott om tid på mig innan lektion, för att hinna göra iordning hästen osv. Svante var idag väldigt missnöjd över att behöva vara inne själv, medans hans kalaspingla gick kvar ute i hagen och var missnöjd över att behöva vara ute själv. Dom är som söta, dom där två.

Det blev ett ganska bra ridpass, trots att det stundvis kändes helt åt h-vete. Bara det där att sitta på en STOR häst som tar STORA steg. Rida lätt sakta, inte som om man satt på lill-Dammie. <3 Men när man väl bankat in takten igen kändes det lite som att komma hem, faktiskt.
Älskar den där hästen. Han må vara sur och grinig, men bakom den fasaden klappar nog ett litet osäkert hjärta. Dock är hans ego enormt, så det tar nog en stund innan man hittar dit. Ridmässigt är han en oslipad diamant, man får slipa lite, lite varje gång man sitter upp, men för varje gång känns det bättre och bättre. Jag är nöjd, och det är förhoppningsvis han också. <3

Hade en ponnylektion ikväll. Mina härliga tisdags-brudar överraskade mig totalt - ALLA red barbacka. Annars brukar man få tvinga dem. Dessutom tog en av brudarna tjuren vid hornet och provade galoppera utan sadel för första gången, och hon gjorde det kalasbra!! DET, mina vänner, är anledningen till att jag står och plågar kropp och röst i ridhuset 4 timmar varje vecka. Varje framsteg, elever som åker hem stolta och glada efter ridlektionen - Det värmer i höstmörkret!!! <3

Hann bara hem från stallet ikväll innan det blev dags för nästa äventyr. Hedda hittade sin Monnie lite hängig och dålig i buren i eftermiddag, så vi fick åka in akut till Djursjukhuset. Nyss hemkommen därifrån, Monnie-Monster har fått lite vätska och ska sova sängen hos Hedda inatt. Dessvärre så börjar hon jobba tidigt imorrn, så då ställer hon in honom till mig. I en bur, aldrig att jag skulle ha den kaninen i sängen, oavsett hur matt och hängig han är. Jag vill ha alla kroppsdelar kvar, Tack!

Orkar inga bilder idag, ska leta fram nått gammalt och dammigt till imorrn...

Nu: Zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz


Måndag kväll/natt

Ska alldeles strax krypa i säng efter en ganska lugn, men tyvärr ganska blöt, måndag...
Har gjort mitt bästa för att hålla mig torr, framförallt om fötterna. Så jag blev ganska irriterad när vi var i stallet och hämtade hö ikväll, och jag tappade balansen och satte mig i en jäkla vattenpöl. Snacka om klantarsel.

Nej, som sagt. Sängen var det ja.
Imorrn ska jag rida lektion. För Stina på Sweet Tari...


... Även kallad SVANTE! <3


12/9 2011

Efter en ganska lugn och behaglig helg med lagom mycket aktivitet, blev jag helt plötsligt sjukt taggad inför SM!!!
Det är ju bara en månad kvar tills vi kliver på tåget som ska ta oss och våra duktiga långöron genom hela avlånga Sverige och ner till Hässleholm. Så nu är det hög tid att börja tagga igång och toppa formen på ninerna. Eller i mitt fall, ninen. Det blir bara Lana som får följa med av mina. Tänkte kolla formen på henne ikväll när jag kommer hem, och sen blir det träning, träning, träning. Mitt älskade Långöra. <3





Underbaringar! <3

Tävlingen idag gick snabbt, på lite drygt 4 timmar plöjde vi igenom 6 klasser med blandade startantal och resultat... Mina brudar gjorde kanonlopp bägge två, om man bortser från Didas lätt-krok, men det var Klant-Heddas fel. 3 fel, varav alla tre pga att Hedda inte hängde med med kopplet... >:-(

Korall gick 0+0 i krok msv och vann. 1+2 i raken, och hoppade 60cm i första försöket i höjd. Så av henne fick jag maximal prestation.
Dida, mitt hjärta, gjorde två kanonlopp i rak, 2+1. Bröt endast ut 2 ggr i grund och en gång i final, annars gick hon spikrakt! Felen kom av att hon på de längre hindrena gärna klev på bakre bommen så den föll. Men hon gör aldrig en miss 2 ggr... <3

Lite bilder från dagen, fotograf var Wilma.



Korall i krok MSV


Korall i rak MSV. <3


Didas MSV-debut i rak. Vaddå högt över?? ;-P
Hon hoppade lika högt och luftigt genom hela banan, men fick som sagt lite problem på längden.
Är sjukt stolt över bägge mina brudar, det tar sig. <3

Nu blir det sängen, så man orkar upp imorrn också...


10/9 2011

Har jobbt på ridskolan hela veckan, så att som vanligt har hästarna tagit all min tid och energi. But i Love It!!! ;-P <3

Imorrn blir det kaninhoppning, hoppas att vi slipper regn, och att det går bra för alla duktiga små långöron. <3
Efter mycket velande hr jag bestämt mig för att Dida ska få debutera MSV i rak imorrn, ska bli spännande att se hur det går... Korall ska hoppa MSV i både rak och krok, och så ska vi göra ett försök till i höjdhopp. Spännande, spännande...

Ids int skriva så mycket idag heller, jag är trött och färdig för sängen. Få se om jag ids skriva nått imorrn, eller om ni får veta hur det gick för mina <3 först på måndag...


Söndag

Uppe med tuppen imorse, var och släppte ut alla <3 på ridklubben. Gick snabbare och smidigare än förväntat.
Därefter stressa hem, slänga i sig en andra frukost, packa kaniner och dra iväg.

Vi hade en liten mysig tävling på Mikkelsgården, med Mini, Lätt och MSV rak samt Längdhopp Ej Elit.
Korall debuterade Medel, 7 fel i grunden. Hon var ofokuserad och slarvig, men jag är nöjd ändå. Hon sprang på själv och backade inte av för att hindrena var högre. Bara att träna vidare.
Sen hoppade hon 180 cm i längdhopp, och tog sin andra pinne. Bara en kvar till Elit nu. <3 Dock tycker jag att hon är smått jobbig att föra i längden, ör hon vill gärna komma snett in på hindret, och då hindrar jag henne för att jag tror att hon ska springa förbi. Jag måste börja backa av och låta henne göra jobbet, då tror jag att det kan gå bättre.

Dida gjorde två kanonlopp i lätt, 0+0, en andraplats och MSV-klassning. Helt enligt planen. Hon var extremt lugn och trevlig att föra idag, bröt ut några få gånger bara, hoppade flera hinder i följd i alldeles lagom tempo.

Nästa helg blir det mer tävling, och då är jag i valet och kvalet... Både rak och krok, Tänkte inte starta Dida i raken, utan fokusera på att hon ska få ta sista pinnen i krok lätt istället. Planen är att debutera medel i krok innan vi debuterar medel i rak, då hon går mycket bättre när hon inte kan springa på som en galning.
Korall ska tävla både rak och krok, och göra ett nytt försök o höjden. =)

 
Korall hoppade längd för första gången i somras. Rev då ut sig på 160 cm, och har sen dess hoppat 2 ggr till, och tagit pinne på båda. Hon lär sig fort, min älskling. <3

Nu blir det snarklådan. Ska jobba i stallet imorrn. =)


Lördag

Idag har det inte hänt så mycket alls... Vaknade lite sent, pratat med min bästis Malin i tlfn. Hennes duktiga dotter Olivia har varit och tävlat med sin ponny Rolle idag, ridit LC med bara ett stopp. HÄRLIGT JOBBAT BRUDEN! <3 Skulle så otroligt gärna vilja tajma in så jag kan åka ner och kolla någon gång när hon tävlar i höst/vinter. Har ju tränat henne lite, jag vet hur duktig hon är, och vad hon kan, om hon bara vill och satsar.

Drog till ridklubben kring två och drog in hästarna tillsammans med Sara. Fick hjälp av Elin, Matilda och Emilia. Tusen Tack tjejer! =)

Väntar nu på att min kära syster ska stiga upp (Hon har varit på Ikea hela dagen, och tog en PN efter maten. Hon har inte sovit hela dagen...) så vi kan åka och plocka in hästarna i Lilla Stallet.

Imorrn ska jag ha morgon på ridklubben, sen blir det lite kaninhoppning. Dida ska tävla Lätt o förhoppningsvis ta en MSV-klassning, och Korall ska debutera MSV och förhoppningsvis även ta en pinne i längd.


På språng...

På språng igen. Strax på väg till bussen, men tänkte hinna med ett litet inlägg innan dess...
Om ni förresten undrar varför det kan saknas ett "A" eller två i mina inlägg, så beror det på att den bokstaven är lite glapp på mitt tangentbord, och då har jag inte tryckt ner den nog hårt...

Precis anmält mig till tävling på söndag. Korall ska debutera MSV och hoppa längd, och Dida förhoppningsvis ta sista pinnen upp till MSV. Har varit lite i valet och kvalet ifall jag vill att hon gör det, men jag tror att det kan bli bra. Krok-SM står runt hörnet och väntar, så det kommer nog bli ganska mycket kroktävlingar framöver. Då är det nog bäst om hon får gå upp i rak nu, sen gå upp till krok, och tävla MSV i krok innan hon får prova det även i rak. Hon går ju bättre i krok, blir inte lika snabb och förvirrad och stressad, så då känns det bra att få hoppa det först. =)

Nu: Mot bussen!


I farten...

Passar på att posta ett nytt inlägg såhär i förbifarten. Vikarierat för Kicki idag, fyllt i närvaro och nu är jag på väg upp och fixa Dumle-<3
Haft en riktigt trevlig uteritt med Kickis ungdomsgrupp. Red Agust idag, vi ska ju pola tillsammans nästan hela nästa vecka, så det är bäst att man börjar bli kompis redan nu. Inte för att jag tror att någon kan vara ovän med den guldklimpen till häst, men man kan ju ställa sig in lite.
han var iallafall härligt pigg, var jättelockande att låta honom gå på lite extra när vi skulle ta en kort galopp, men jag tror att han hade blivit ännu mer taggad då än han redan var. dessutom hade jag ju gruppen bakom, och de ville ha en lugn galopp. Deras önskan är lag. =)

Som sagt, till Dammie nu...


Hade tur och hittade en bild på guldklimpen Agust på rs-datorn. <3


Onsdagen...

Onsdagen gick i hästens tecken. Klev upp attans tidigt och for och släppte ut hästarna. Morgonens pärla var för en gångs skull Cazphian, som måste ha haft en extremt bra dag.
Ska erkänna att jag faktiskt är lite rädd för honom, han är lite... stor och bufflig, och ser sig inte alltid för... Dessutom har han dille på att tugga på saker, så man kan få sig ett tjuvnyp ibland, om man inte passar sig...
Men igår morse var han en riktig gentleman! Försökte inte tugga i sig grimma och grimskaft, gick "fot" hela vägen ut, och när jag släppte honom i hagen sprang han inte iväg som en vildhäst, utan stod kvar och ville bli kliad i pannan!?! Fina killen... <3

På kvällen hade jag två ridlektioner, duktiga elever och ponnyer. =)
Efter det så mötte jag Ylva i Lilla Stallet, för vi skulle ut och rida. Det hade hunnit bli lite tråkigt väder, så vi tänkte bara ta en kort barbackatur. Slutade med att vi var borta nästan 1½ timma, skritt + trav Dumlerundan, därefter fortsatte vi och skrittade genom bostadsområdena, och sen skritt + lite trav runt bränslan. Hade gärna ridit en stund till, men det började bli mörkt och vi hade inga reflexer, så det får nog bli en annan gång.


Min älskade Dumle-pownie. <3


RSS 2.0