*Puh*

Hemma efter en låååång dag i Piteå.
Åkte klockan åtta imorse, skulle vara där nio med djuren. Lämnade in dem, stt sen och var sociala och drack kaffe i väntrummet. ;-P

Sen drog vi iväg till Vivan m familj och spenderade resten av förmiddan där med henne och hennes vovvar. Hon har en 7 veckors valp som heter Ralf, hur söt som helst!!! Pratar och piper mest hela tiden, och luktar bäbis. <3 Helt bedårande!

Kring ett så åkte vi tillbaka till djurkliniken. Stannade till på OK och köpte cigg.
När vi kom tillbaka fick vi vänta, vänta och vänta lite till... Efter ca 1 timma kom de första 3 små bänglarna, aningen groggy men annars fräscha. Sen fick vi vänta en hel evighet på Lännart, som fortfarande var full. Typiskt.
Efter ca 1 timma o 45 min så fick vi åka därifrån.

Varit förbi till hästarna en sväng. Dumle fick vila idag, jag orkade helt enkelt inte. Är ännu sjukare idag än igår, misstänker att jag har lite feber, men med några alvedon funkar det mesta. Gruvar mig lite inför morgondagen, då jag ska stå i kalla ridhuset och "mata förkylningen" ännu mer... ;-(


Suddig mobil-bild på Ralf i Heddas famn. Visst är han go?? <3


Söndagen...

... gick i Hästens tecken. Upp tidigt som attan, skulle och hjälpa till på Klubbtävlingen i hoppning på ridklubben.
Många duktiga ekipage, dock hejjar jag förstås mest på "mina" älskade ridskolehästar<3 med ryttare - Bra jobbat allihop!!! =)

Håller på att bli sjuk, eller rättare sagt, ÄR sjuk... ;-( Hade jätteont i halsen när jag vaknade imorse, gått omkring och hostat och haft jätteont i huvudet hela dagen.
Ajja, ta två panodil och gå och lägg dig. ;-P Imorrn är det en ny dag, med nya möjligheter. Och imorrn ska vi till veterinären med några ninisar.


29/10 2011

Idag har jag varit igång hela dagen. Dagens mission: Rengöra kaninburar!
5 timmar tog det, och sjukt jobbigt var det, men nu är det färdigt iallafall.
Det enda som inte är gjort är att ge mat, dvs pellets och grönsaker, vilket jag ska gå ut och ge dem ungefär typ nu. ;-P

Kanin-Bildbomb!!!













Mina Älskade, Långörade Pälsbollar. <3<3<3


28/10 2011

Ledig idag, sov länge imorse. Vaknade inte förrän kring halv två. Slööööis, ja, jag vet! ;-P

Har umgåtts en hel del med min Älsklings-Dammie idag. Provat hans nya täcken, och kunde konstatera at yhan har lite för mycket päls och är lite för fet, så nu blir det bantning på allvar. =)
Jag och Hedda har linat honom idag, och det gick så otroligt jättebra!!! Han jobbade på riktigt fint, tog rätt galopp varje gång i vänster varv. Det tar sig. =)

Sen for vi till Ullis plejs och drack kaffe. Hennes lägenhet är himla mysig. =)
Åkte hem, käkade middag, och sen parkerade jag här. Ska alldeles strax ta tag i en ganska bright idé som jag kläckte igår. Mer om det ngn annan gång. ;-P

Min tjocka pownie i sitt nya täcke. Visst är han underbar?? <3

Imorrn blir det lite höststädning i kaningården. Måste försöka få tag i lite halm till de små "stackarna" som bor ute. Och på måndag ska Plopp bli av med manligheten, och när han har läkt färdigt ska han få flytta ihop med sin nya Fru. =)


Länk

Fick en förfrågan om jag kunde länka till DEN HÄR BLOGGEN. Och det kan jag välle. =)


27/10 2011

Blev en stressig dag idag, inte riktigt vad jag hade planerat.
Lånat en bra bok av en vän, som jag fastnade i på bussen hem nu ikväll. Var så inne i den så jag nästan glömde stiga av. ;-P

Inte varit hos Världens Bästa Dammie idag. Hade behövt det... Min älskade lilla Pownie. <3

Har precis matat mina + Wilmas långöron, och om Wilma läser det här, så har Tsi en liten hälsning till henne. Den lyder som följer: -"Huset ska stå mitt i buren, och brödkanter är äckligt och platsar endast i bajshörnet..." ;-P
Imorrn tänkte jag faktiskt hoppträna henne och Humlis. Måste ju passa på när man får rå om dem nu ett tag... =)

Nu ska jag slänga mig i snarkis med min bok.


*tlött*

Helt galet trött, ont i ben och rygg efter inte mindre än 6 ridlektioner sen klockan halv tio imorse till klockan sju ikväll.
Dagen började bra med att in moppe kastade in handduken när jag skulle hem efter första lektionen. Ringde världens bästa mormor som hämtade, och sen har jag burnat omkring på Heddas blåa mångo-moppe... Den är ungefär som min, bara lite lättare på gasen, har konstiga "broms-tics" och lägger ner verksamheten om man bromsar samtidigt som man svänger. *usch*
Pappa var och hämtade "Charles" ikväll, och det tog inte många minuter för honom att få den att funka igen. Gasen hade inte gått sönder, den hade bara frusit ihop. ;-P

Haft en riktigt bra hopplektion med mina ungdomar ikväll. ALLA red kanonbra, och ALLA våra pownisar var superduktiga! <3
Andra gruppen fick lära sig tränsets delar, och sammanfattningen av lektionen var att "Man får inte slänga tränsen på golvet."
Eeeh, ja, det är ju sant... hoppas bara att dom kom ihåg delarna också, blir prov på det sen. / Världens hårdaste ridfröken!!

Dagens bild blir en favorit i repris:

AGUST har varit min bästis idag igen. Vad gjorde vi utan våra underbara pållar?? <3


*YäY*

Tågbiljetterna till Sthlm i Januari är bokade. Dags att Tagga inför ännu en perfekt början på året! Husdjursmässa, Kaninhoppning i 4 dagar med de allra bästa kaninerna (Och människorna) från hela landet!



TAGG!!!


25/10 2011

Haft en helt galet mysig uteritt med min ridgrupp idag. Mkt trav, mkt skritt, lite galopp. Fina, Underbara ponnyer!! <3
Själv red jag Harry i täten, och han var sådär otroligt superfin som bara han kan vara. Lite sådär halvtaggad och småpigg, men samtidigt vääääldigt lydig. <3


En gaaaanska gammal bild på mig och harry när jag hoppade honom i hoppgruppen. Första vintern som han stod hos oss om jag inte minns helt fel. Älskade Pownie. <3

Nu blir det sängen. Ska upp och göra stallet imorrn bitti... =)

Dissar vädergudarna...

Tror att jag aktivt ska börja dissa dåligt väder. Bara demonstrativt titta åt ett annat håll när det börjar regna osv. ;-P
Ne, men seriöst, jag blir lite smått irriterad och less när det pissar från himlen hela tiden. När man inte kan vara ute utan att antingen bli blöt och kall eller behöva ha flera lager kläder så man ser ut som en michelingubbe från 90-talet.

Vill ha SNÖ, och sådär en 10 till 15 minusgrader. Då räcker det med rejäla skor, mössa, vantar, täckisar och antingen EN tjockare jacka eller en lite tjockare tröja och en tunnare jacka. Och ev en halsduk om man gillar att ha det.
När jag var yngre gillade jag inte att ha halsduk, kändes som om man ströp sig själv långsamt, men på äldre dar har jag faktiskt lärt mig uppskatta det. =)

Så kom igen nu, ge mig minusgrader och snö istället för regn, så jag kan gå ut och göra nått... *suck*


Såhär glad var jag när jag var funktionär på framhoppningen på senaste Miniklubbtävlingen.

 


24/10 2011

Idag har jag spenderat större delen av dagen/kvällen hos min älskade Dumle-pownie. Mer om det kan ni läsa i Dumles Dagbok.

Idag var det ganska bra uppslutning på läxläsningen i stallet. Det gillar vi. Anledningen vr nog att usekt hade Våffel-kväll också, så alla läxläsare fick knapra nygräddade våfflor. (Även jag... ;-P)

Kände mig liiite seg imorse, men annars har dagen bara flugit förbi. Tiden går fort när man har roligt. =)


Natt, Natt, Natt...

Har nog sovit för mycket på sistone, för just nu är jag klarvaken och pigg, trots att det är mitt i natten...

Började göra en ny header (Vad gillar ni den förresten??), blev less på den gamla. Det drog ut lite på tiden, och nu när jag är färdig är jag ändå inte speciellt jättetrött..

Men nu ska jag krypa i säng och hoppas att John Blund kommer ihåg att titta förbi. Tänkte vara lite hurtig imorrn när jag är LEDIG, stiga upp i tid och åka iväg och fixa lite med ponny-skrället innan jag ska iväg till ridklubben och hjälpa barnen med läxorna. Försöka hinna rida en sväng kanske??


Älskade Dumle-killen. <3


Fest-bilder!

Ja, har inte lyckats slita mig från datorn för att krypa i säng riktigt ännu...
Vi tog ju lite random bilder på festen igår, tänkte jag skulle visa er lite.

Först en bild på våran jättefina, men lagom goda, grön-blåa bål:


Hedda och André visade sina skills när de gjorde 2 smörgåstårtor. De blev JÄTTEGODA!!
Nästan färdig:


Tårta nr 1:

Tårta nr 2:



Sen lite random bilder:





(Köp ALDRIG ballonger på DollarStore, hälften var trasiga...)

Och så till sist några ego-pics:






Det var allt för nu. Tack alla kära vänner, som förgyllde min kväll. <3


Senare samma söndag...

Var inte riktigt ridsugen idag, blev räddad av att jessica skickade ett SMS om att hon hade fått förhinder (puh...), så det blev ingen ridning. Istället tog jag och Hedda ut Dumle på longerplan utanför stallet, och linade honom ca 40 minuter. Tränade lite fattningar i vänstergaloppen, och han är verkligen jätteduktig. Fattar jättelydigt på en gång när man ber om galopp. Däremot är han ju inte så stark i vänstersidan, så han kunde bara galoppera några steg i taget. I högervarvet gick det bättre, där kunde han rulla på en bra stund.

Sen fick han en dusch, och efter det stod han med boxdörren öppen och väntade tålmodigt på att kvällskraften skulle komma flygande. Älskade Lilla Pownie. <3

Dumle och Wilma för ungefär 1½ år sedan, när dom jobbar tillsammans i hagen. Fina <3

 


23/10 2011

Usch, fy tusan vad jag känner mig sliten idag. Hade en liten födelsedagsfest igår, blev både sent och mycket dricka... Vaknde nyss, och känner mig gaaanska trött. men roligt hade vi. Bilder kommer senare.

Ska försöka kamma till mig o äta lite frulle, sen iväg till stallet. Ska rida på min fina Dumle-pownie idag, om jag ids. Annars blir det longering, funkar det också.


Älskling. <3


Snöflingans Lenana

Kleptade denna, föreställer mig och Lana, första omgången på SM i Hässleholm förra helgen. Filmat av Dessi.
Finaste, älskade Lana. <3




21/10 2011

Så var man ett år äldre då... Tänk vad tiden går fort, för 5 år sedan firade vi 60 år, och idag blir man 75... *haha*

Känns inte som att jag har gjort så mkt idag faktiskt. Bakat till födelsedagsfikat, vid 3-tiden knackade första gästen på dörren, och sen har det varit mer eller mindre fullt hus hela eftermiddan och halva kvällen. Har nyss varit på Ica, och nu har jag landat här. Ska alldeles strax gå och lägga mig i sängen med en påse ostbågar, glo på lite Tre Kronor, och njuta av de allra sista timmarna av 25-årsdagen.
Imorrn blir det mer firande, då ska vi ha Party, så det blir nog fullt ös.

Här kommer en mindre fin bild som morsan tog idag:


(Risken finns ju nu att Hedda och Malin dödar mig, men lite får man väl bjuda på?? ;-P)


20/10 2011

Har hattat fram och tillbaka hela dagen. Började imorse med morgon i stallet. Egentligen är det bästa tiden på dygnet, men imorse var jag lite för trött för att uppskatta det tror jag... Lite småsur och grinig, för det är så himla lerigt och småkyligt ute... Vill ha SNÖ, det är myspys! <3

Åkte hem och tog några timmars PowerNap, sen tillbaka till stallet och fodra middag. passade på att snosa lite på Dammie medan han stod och åt. Han har blivit ganska lurvig nu. Snart är det dags för klippning. =)

Åkte till jobbet, och sen iväg till stallet en tredje gång, för att fodra kväll o ta in djuren. Vågade mig på att gå in och fånga lill-hingsten i hagen idag, applåder TACK! Efter vår lilla dispyt i våras hanterar jag honom helst inte alls om jag slipper, även om han är ganska snäll för att vara två år och hingst. Är ju lite feg ibland, som ni vet, och det skäms jag inte för att medge heller...

Nu sitter jag här och väntar på att Hedda ska bli färdig med sina långöron, så jag får ta itu med mina. Sen blir det sängen. Imorrn blir det full rulle. För exakt 5 år sedan var vi i full gång med att planera ett 60-års-party, iår blir det 75 år. Tiden går extremt fort när man har roligt, eller hur?? ;-P


Tre år gammal bild. Funderar på om jag ska försöka leta fram min kamera, som försvann sådär lite mystiskt när jag var nere i Köping i somras... Misstänker att den fått ben, eller lånat någon annans...

19/10 2011

2 dagar kvar till födelsedagen *YäY* Och jag känner mig inte ett dugg äldre än 16 år... Om man inte ser till att klockan är lite över 10, och jag är färdig för sängen - Pensionärsvarning!!!
Känns lite sisådär att man snart är närmare 30 än 20. Vars är spaken som stoppr tiden nu när man behöver den??

Haft 2 jättebra ridlektioner idag. Red ut med första gruppen, hade passe i täten, och han var pigg och jättetrevlig. Ett litet krumsprång så jag höll på att dyka i en vattenpöl, men lite måste man ju bjuda på sig själv. =)

Som sagt, helt färdig för sängen, därför blev dagens inlägg kort...


18/10 2011

Tog mig faktiskt friheten att sova läääänge imorse... 12.30 steg jag upp, gick och la mig strax före elva igår kväll. Måste med andra ord ha varit rejält trött, men idag har jag faktiskt känt mig som en människa igen.

Åkte iväg till stallet och hade ridlektion, sen var det brandutbildning. Jisses, vad intressant det var, men skrämmande att prata om bränder. Tycker sånt är ganska obehagligt, men det känns kanske bättre med lite utbildning. Värsta scenariot är väl om man står där helt rådlös om olyckan skulle vara framme...

Nu sitter jag här, ska strax gå ut till mina älskade långöron och sällskapa lite med dem. Därefter ska jag gå och lägga mig och se på film. Blir en rejäl slappar-kväll, med andra ord.


SM-Resan!!!

ÄNTLIGEN HEMMA!!
Tåget inkom till Boden C klockan 11.55 imorse, dvs nästan 1 timma och 50 minuter sent. Hemvägen kändes otroligt dryg, speciellt de sista timmarna, då var man riktigt less.
Men även om det kändes skönt att komma hem igen, så kan jag bara summera helgen med ett ord - GRYM!!!! <3

Eller, jag kanske ska summera helgen med ett "Herregud" istället, för det har varit min standradfras ända sedan jag parkerade rumpan på en stol bredvid SM-banan på lördag morgon och det första ekipaget i krokig bana fick startsignal.

Herregud...
... Vilka grymma kaniner det finns i vårt avlånga land!!
... Vilka otroligt fina kaniner vi har här uppe i Norr och Västerbotten!!
... Vad nervös man kan vara inför sitt egna och andras lopp!!

Om jag var nervös? Svar: JA!!
Hade startnummer 83 i bana, vilket innebar att jag hade ganska mycket tid på mig att vara hispig och nervös. Hade helst velat ha ett tidigt startnummer så man hade fått göra bort det.
Lana var ganska taggad faktiskt. Hoppade fint, räckte inte riktigt ända fram på några hinder, vägrade hoppa muren, och for runt ganska mycket. Det sistnämnda var mitt fel, hon kände att jag var nervös och otydlig, och stundvis en aning stressad. 5 fel i bana o ett i korr = 6 fel i omgång 1.
Bara att stressa ner och börja ladda inför omgång 2. Gick otroligt mycket bättre, jag var lugnare, och Lana mer fokuserad. Trots att andra banan innehöll fler svårigheter än första, skärpte hon upp sig och presterade bättre, 4 fel i bana och 1 i korr = 5 fel.
Alltså 11 fel totalt. Det räckte inte till final tyvärr, men jag är otroligt nöjd ändå! Hon brunstade inte, utan gick på och HOPPADE verkligen. Helt klart en av hennes bättre helger.
Vi deltog inte i höjdhoppet, eftersom det inte är en av hennes starkare grenar. Vi sparar oss till Längd-SM till våren istället, då ska hon få skina, min skatt.

Hela dagen har jag försökt summera helgen och alla upptåg på sidan om kaninhoppningen, för att kunna skriva ner vår oförglömliga, helgalna SM-resa till allmän beskådning. Men tyvärr - Jag måste få skissa på det ett tag till. Även om vi bara har varit borta över helgen, så har det varit 3 MKT innehållsrika dagar, så det blir en historia för sig. När jag har hunnit landa lite mer, och fått sova ut så att min hjärna börjar fungera hjälpligt igen, så återkommer jag. Lovar...


Älskade lilla gumman min - TACK för en superrolig helg. TACK för att du finns, och TACK för att du sprider ljus i mitt liv i varje andetag.
Jag älskar dig, Snöflingans Lenana. <3


TAGG!!

Nu, mina vänner, tar jag en liten bloggpaus.
Om en liten stund åker vi iväg till tåget, som ska ta oss ner mot Hässleholm och SVENSKA MÄSTERSKAPET I KANINHOPPNING!!!!

Håll tummarna för oss. =)


Min stjärna är fit for fight!!! <3



Dag 9 - En bild när du är som allra lyckligast



Finns ingen bild från den dagen, men dagen då Dumle klev av transporten här uppe i norr var jag som allra lyckligast. Min fina, älskade pownie. <3 (Denna bild är tagen några dagar efteråt...)


Dag 8 - En bild på någonting du saknar



Ferdinand

Född: 1985
Död: 1/4 2003

Min ledstjärna och bästa vän. Jag saknar dig så mycket...


Dag 7 - Den nyaste bilden på dig och en ponny som betyder mycket för dig


Min Älskade Dumle.
Mitt allt... <3


Back on track!

Gilla att statistiken håller i sig även om man är lite efter med bloggandet - bugar och bockar för det. =) Det är ju kul att blogga, kanske ännu lite roligre att någon faktiskt läser skiten. ;-P

Idag har jag gjort något förbjudet... Vet fan inte ens om jag törs berätta om det, för jag ska nämligen föreställa en förebild som ska föregå med gott exempel... ;-P
Så vi suger på den karamellen ett tag till, tkr jag... =)

Kaninhoppningen i helgen gick inte sådär jättebra kanske, men jag är ändå nöjd. Första innetävlingen för säsongen, varken Dida eller Korall vågade ta i riktigt till 100%, men hoppade ganska bra ändå. =) Lana, mitt hjärta, 4+4 i kroken, bara slarvfel, hoppade och klarade de stora hindrena. Älskade vännen. <3
I rakbanan däremot tror jag att hon halkade eller nått, tog iallafall tvärnit efter andra hindret, och hon satt lite konstigt och verkade slapp. Gick över efter en liten stund, men jag tog det säkra före det osäkra och utgick. Måste ju spara på damen till i helgen.

Om exakt 2 dygn sitter jag på tåget ner till Skåne, och Svenska Mästerskapen i Krokig bana och Höjdhopp. Najs!!! <3 Längtar, är supertaggad!

Nu blir det strax sängen, upp tidigt imorrn och fixa ut pållarna. <3


Världens finaste ponny förra sommaren. <3


Dag 6 - En fett cool bild

Hmm... Ja, eftersom jag inte är någon "fett cool" människa har jag tyvärr inte så många "fett coola" bild.
Ni får nöja er med en lite halvcool bild på Världens Bästa Lia, när hon har en femhundring i munnen. <3




Lördagen

Usch, usch usch säger jag bara...

Varit hos Dammie i princip hela dagen. Rebecca har varit och provridit och pysslat lite med honom, och de passar varandra riktigt bra. Hon är mjuk och följsam, och han vill ju så gärna göra det man ber om. Tror att den kombinationen kan bli riktigt bra!

När jag kom hem åt jag middag. Sen skulle jag gå och lägga mig och mysa med vovvan en stund, var inte direkt trött, bara lite sliten.
1½ timma senare blir jag väckt av Hedda - Vaddå sova bort halva livet???

Ägnat kvällen åt att skriva startlistor inför morgondagen. Säsongens första inomhustävling, och vi får besök ifrån vår kära grannklubb - TREVLIGT!! =)
Själv hoppas jag på åtminstoine en pinne till Korall - Gärna i rak eftersom hon har en i krok... Vidare vill Dida ha pinne i lätt krok så hon får lämna den klassen någon gång. För henne blir det lite mer utmaning än vanligt, eftersom hon aldrig tävlat inne. Spännande.
Sen hoppas jag på godkända prestationer av Lana i Elitklassen, dvs att hon koncentrerar sig, springer på och inte brunstar.

Släppte ut Malins Suri (som tillfälligt bor utanför mitt rum...) i huset, och på 1½ timma har hon näääästan tagit sig utanför mattkanten. Fegis!

Nu ska jag ut och mata och fixa till mina långöron. Blir nog sen uppdatering imorrn, men ni får ett tidsinställt på förmiddan iallafall... =)


Korall som bäbis. Världens finaste. <3


Nyvaken...

Nyvaken och nyss uppstigen. usch, det blev sent igår.
Nu ska jag hoppa i byxorna och äta nå lunch. Sen bär det iväg till Dammie. <3



Älskade <3


Dag 5 - Din favoritmusik/artist

Nordman in my heart. <3 Älskar deras låtar. Texterna är otroligt välgjorda och innehållsrika, och musiken är lätt att få på hjärnan... <3

En av mina favoritlåtar:



Jag tar gärna chansen att se dem Live om jag kan. Har sett dem 4 ggr hittills, och är grymt sugen på att se dem igen. Att se Nordman Live är alltid en upplevelse... <3


Jag ser ut som om jag håller på att strypa Håkan Hemlin när de var på Rix FM Festival på LK för något år sedan. <3


7/10 2011

Fredag, fredag, fredag... Uppe med tuppen imorse och var till hästarna i lilla stallet. Efter alla varningar i Media ang vädret hade jag förväntat mig att vakna upp mitt i världens jäkla storm, men det var bara mulet och en svag bris ute...

När jag kom hem tog jag och vovvan en PN på ca 3 timmar, och när jag vaknade var vovvan väck och jag hade egentligen ASBRÅTTOM.
Hoppade i byxorna, slängde i mig nå mat, och for sen iväg till stallet och fixade både Dammie och Gromit.
Sen åkte jag in till stan för att vara med Anders, och har nästan nyss kommit hem därifrån. Nu blir det en lugn hemmakväll. Tänkte försöka fixa en toffs till min fina(?) hemgjorda mössa. Om jag bara kommer ihåg hur man gör... Var ganska bra på att göra sånna när jag gick på låg o mellanstadiet, men det är ju ett tag sen...
Imorrn kommer en liten tös som ska hälsa på och provrida Dumle. Funderar också på om jag ska stjäla Gromit av Malin och rida ut en sväng, det var ett bra tag sen sist...


Gromit för några år sedan, när han var ridskolehäst...


Dag 4 - En bild när du rider

Varsågoda:



Tyvärr så var jag ung och dum och tyckte inte att jag behövde ha någon hjälm på mig. Fallhöjden var ju inte så stor, och hästen var inte direkt överpigg... ;-P


"Ska bara..."

Jag är lite som Alfons Åberg just nu... har tänkt att jag ska gå och lägga mig halva kvällen, men "ska bara..."

Iallafall, måste jag få berätta, att idag så ringde det på min mobil. Ett nr som jag inte kände igen. Samma nr hade lämnat ett meddelande i röstbrevlådan, som löd såhär:

- "Hej, det är Ulla-Britt. Kan du ringa upp mig och säga om vi ska träffas i stan imorgon så jag får hämta min elefant?"

Jag typ dog när jag hade lyssnat färdigt. Jag känner inte igen numret, jag känner ingen Ulla-Britt, och jag vet ingenting om någon elefant. Har heller inte ringt tillbaka till människan...

NU ska jag iallafall gå och lägga mig. Ska se den senaste Irene Huss-filmen och käka lite ostbågar i väntan på John Blund.


Denna bild är tagen för ganska precis ett år sedan. =)


*morr*

Får man lov att svära liiiite när blogg.se krånglar??
Hade en massa tidsinställda inlägg, som skulle publiceras varsin dag den här veckan. Den har publicerat alla inläggen idag. *suck*

Provar igen då. Ett inlägg om dagen fram till på söndag. Hoppas det funkar nu!


6/10 2011

Usch, vad jag hatar att stiga upp tidigt. Speciellt när man gått och lagt sig liiiite för sent kvällen före...
Imorse skulle jag med Anders till tandläkaren. Vaknade inte riktigt till 100% av väckarklockan, blevmedveten om det ca 20 minuter innan bussen gick. Bara att kasta sig ur sängen, hoppa i byxorna, springa förbi kylskåpet och iväg till bussen.
När jag väl kom till dem, så visade det sig att vi inte skulle vara där förrän 09.10, inte 08.30 som jag trott. Så jag hann sitta och chilla med en kopp kaffe innan vi skulle gå.
När vi väl kom dit var dom snabba och effektiva, tog bara 15 minuter. Efteråt följde jag Anders till skolan. Har ju aldrig följt med honom sen han bytte skola, så jag tänkte passa på när vi ändå var i farten.
Träffade en av mina gamla lärare från högstadiet, som numera är lärare åt Anders, och fick en trevlig liten pratstund med honom.

Imorse var det ganska bra väder, men under eftermiddagen började det regna (igen!!). Det hr spöregnat till och från hela dagen.
Vi hade kväll i stallet, och åkte dit redan klockan 6 och plockade in dem. Tänkte att de nog frös och var lite sugna på att få komma in.
Tjalle, Zeph och Dammie stod redan inne och Fia var ute och red. Alltså var det bara Cappie, Burre och Gromit ute, och de var inte alls sådär jätteivriga på att få komma in. Skönt, för en gångs skull...

Få se vad det blir för väder imorrn. Ska göra morgon med min för tillfället handikappade lillasyster.


Anledningen till varför dass-dörren skulle vara stängd när Lia var valp... Hon gick ofta och la sig i tidningskorgen, och gnagde sönder den. <3 (Hon gnagde sönder mina tapeter också...)


Dag 3 - En bild som väcker många minnen

Blir väl en bild på världens bästa Wolls då... Tagen den 9 Februari 2010, på hennes 21-årsdag... <3




Tiden med Tanten var oförglömlig. Alla otroligt fina stunder vi fick ihop.
Ibland saknar jag henne så det gör ont.

Sov i ro, min älskade vän. Du kommer alltid finnas i mitt hjärta... <3


Dag 2 - Detta ser jag fram emot

Ojojoj, det är extremt mycket jag ser fram emot...

Nu närmast stundar ju Krok-SM i kaninhoppning i Hässleholm, är TAGGAD TILL TUSEN!!!
Därefter tänkte jag ta tåget till en kär vän, men mer tänker jag inte avslöja, eftersom det egentligen är en hemlis...
Däremellan ska det firas födelsedag, inte varje år som man fyller 25. Hoppas det blir ett lika härligt party som för 5 år sedan...
Därefter kommer ju Kistamässan, bättre start på året kan man ju inte få!!! =)


Mest kaningrejor, I know. <3


En Ryttares Filosofi

Antingen så rider man eller också rider man inte
Rider man inte så behöver man inte oroa sig,
Rider man så har man två alternativ:
Antingen så ramlar man av eller också sitter man kvar.
Sitter man kvar behöver man inte oroa sig,
Ramlar man av har man två alternativ:
Antingen så slår man sig eller också slår man sig inte.
Slår man sig inte behöver man inte oroa sig,
Slår man sig har man två alternativ:
Antingen slår man sig mycket eller också slår man sig lite.
Slår man sig lite behöver man inte oroa sig,
Slår man sig mycket har man två alternativ:
Antingen så dör man eller också överlever man.
Överlever man så behöver man inte oroa sig,
Och dör man är det för sent att oroa sig...



Tänk på det ni. ;-P



Dag 1 - 5 sanningar om mig själv + en bild

* Jag har 4 syskon, varav 2 systrar som är lika gamla som jag.
* Mitt hår är naturligt rött (och helt jäkla hopplöst ibland...)
* Jag har varit idéell instruktör vid Bodens Ridklubb i 7 år.
* Jag har varit kaninhoppare i 12 år, dock bara "officiell" i 10 år.
* Jag är inte nykterist, men trots att jag är myndig sen länge dricker inte alkohol speciellt ofta. Endast 3-4 gånger per år. Tycker att man kan ha kul utan.


Varsågoda, en extremt gammal bild...


Lista...

Snodde en sån där lista av Tilda, inte så lång, så kanske man blir lite motiverad att skriva nå... =)

Dag 1 - 5 sanningar om mig själv + en bild
Dag 2 - Detta ser jag fram emot
Dag 3 - En bild som väcker många minnen
Dag 4 - En bild när du rider
Dag 5 - Din favoritmusik/artist
Dag 6 - En fett cool bild
Dag 7 - Den nyaste bilden på dig och en ponny som betyder mycket för dig
Dag 8 - En bild på någonting du saknar
Dag 9 - En bild när du är som allra lyckligast
Dag 10 - En bild för länge sedan


Bara att sätta igång då... ;-P


Grattis Änglarna!!

Blev påmind av Cecilia, att en av våra allra första kullar fyller år idag.
Vill önska ett stort Grattis till Kamp-kullen på 7-årsdagen! Eller rättare sagt, Grattis "Dino", Sävast Kamp För Kärleken, som är den enda i kullen som fortfarande är i livet.

Skänker även en tanke till:
Sävast Kamp för Rättvisa "Iza"
Sävast Kamp för Vänskapen "Bamse"
Sävast Kamp för Friheten "Frida"
Sävast Kamp för Tron "Tro"
Sävast kamp för Hoppet "Hopp"

...5 små änglar
till jorden kom.
Ni log,
och vände om...




4/10 2011

Att blogga med stora mellanrum kan verka lite småtrisst, men det är det som bjuds just nu, så håll till godo...
Har varit på språng hela helgen, så jag har inte hunnit sitta vid datorn så mycket alls...

På lördagen hade jag stalljour på ridklubben. Händer inte så ofta, men ibland. Det gick både fort och smärtfritt, tack vare att vi var fler än 2 pers, och att Usekt hade skötarutbildning på eftermiddagen och hjälpte till. Tack tjejer, vad duktiga ni var.

Efter stalljourwen burnade jag iväg på kaninhoppningstävling, kom i lagom tid för att parkera vid domarbordet och döma dagens sista klass - Höjdhopp Elit. Efter en hård strid fick jag äran att dela ut certet till Matilda och Zlatan - Grattis!! Efter en liten omhoppning stod det klart att Cecilia med Bärnad knep andraplatsen, och trea i klassen blev Maria med sin otroligt fina Casper. Grattis till er också, samt till övriga duktiga ekipage under tävlingsdagen. Stort Tack till Anders, Cecilia, Linnea och Wilma för att ni förde mina långörade <3 när jag inte själv kunde närvara.

Igår anmälde jag till SM, och till helgen blir det tävling - Inomhus, just inför SM. Ska bli jättekul, jag hoppas att min dam fortsätter vara på topp. Även om hon inte kommer kunna mäta sig med de riktigt duktiga kaninerna, så kommer hon ändå att göra sitt bästa, och jag är så stolt över henne.

Lördagen fortsatte med barnvaktande. Hans mor och far var bortresta, skulle komma hem söndag kväll. Så vi åkte hem till honom, där hans bröder hade fest. Kändes lite smått skumt, att vara på fest men samtidigt inte delaktig. De skötte sig iallafall mycket bra, även om det blev mycket sprit. De såg efter hemmet och tog hand om Lillebror på bästa sätt, och det vill jag absolut ge dem en eloge för. Dom är stora nu. Vuxna. Tänk vad tiden går fort... <3
"Barnet" somnade kring halv tolv, själv satt jag uppe till klockan två. Plockade undan lite och pratade lite med pojkarna. Slocknade sen i stora sängen, och vaknade framemot 11 på söndag förmiddag. Då hade Lillen varit vaken sedan åtta, matat kaninerna, katterna och gått ut med hunden, samt plockat upp i sitt rum och ur sängen. DUKTIGT! Han börjar bli stor han också, snart behövs jag väl inte längre där heller. Man får ta vara på tiden medan man kan... <3

Söndagen blev lite halv-slö- Gjorde ungefär ingenting, förutom lagade mat och poppade popcorn och såg på TV.
Åkte hem kring åtta, tog hand om långöronen och gick och la mig.

Måndagen blev en dag i hästens tecken. Åkte iväg till stallet, tog hand om Dumle och tappade min tomma och ganska värdelösa tändare, förmodligen när jag mockade hagen. Måste leta efter den, där kan den ju inte ligga och skräpa...
Åkte till ridklubben, hade läxläsning. Igår var det hela 5 stycken som ville vara med - Det gillar vi!!! Dock gillar vi inte när dom har tyska och spanska-läxa, för det kan inte jag... ;-P
Tog en liten mysig höstprommis med Lina. Hon var pigg och lite hoppig, men snäll som vanligt ändå. Tycker så mycket om den där ponnyn, hon har ett hjärta av guld. <3

Avslutade dagen med ett avsnitt av "Det Okända", och sen en extremt lång promenad med Hedda, Elvis och Lia. Sen hem, sticka klart mössan och sova.

Sov ganska länge idag, ska strax iväg till stallet och fodra + fixa Dammie, innan jag drar iväg till Ridklubben och har lektioner.


Bjuder idag på en gammal bild på världens bästa svart-skäck. Sov i ro lilla Inka-gumman.
Jag saknar dig.


RSS 2.0