31/12 2011 - Nyårsafton

Jaha, då var årets sista dag här. Sprungit runt halva dagen och inte hunnit med speciellt mkt... handlat nyårsmat och matat kaninerna iallafall... Har kväll i stallet ikväll, så då blir det pownie-mys för sista gången iår... ;-P



Gott Nytt År Allihopa! =)


Min Blogg...

Är lite för pigg för att gå och lägga mig, så därför ska jag dela med mig av lite av mina egna filosofier.

Satt och funderade kring min blogg och så. Att jag tycker den är bra att ha. Det är roligt att skriva ner små tankar, funderingar och händelser, och kanske dubbelt så roligt att gå tillbaka till det senare, läsa och återuppleva. Mycket roligt.

Det är min blogg. Jag får skriva vad tusan jag vill i den, så länge jag håller mig till lagen, dvs. Jag får skriva hur ofta jag vill, och hur sällan jag vill.
Bara jag som bestämmer. Helt fantastiskt.

Därför, mina vänner, så kommer min blogg fortsätta existera, så länge jag vill. Toppen, right?? ;-P

Me, Me, Me, Meeee!! ;-P


Fredag kväll...

Då var äntligen dagen till ända, och allt som skulle gäras är gjort. Jajjamänsan! ;-P

Dumle skötte sig kalasbra ikväll. Han är verkligen en hejjre på att vara sällskapspownie. Älskade hjärtat. <3

Nu ska jag gå och krypa i säng och kolla på nån rolig serie eller kanske nån film. Ladda inför morgondagen, då vi ska hälsa det nya året välkommet! =)


Stallet nue...

Åker iväg till stallet nu. Ska sköta om min Lill-Prins, och sen ska jag gå ner till ridklubben och göra lite nytta såhär näst sista dagen på året.
Senre kommer Malin ner med Dammie, så ska han få röra på sig lite i ridhuset. Han har ju stått inne hela dagen, som sällskap till Tjalle, så han behöver nog det.

Älskade lilla Tjockis. <3


Tjaaaa...

Har njutit av ledigheten de senaste dagarna, så jag har helt enkelt inte haft lust med något bloggande. Bloggat en snabbis från telefonen för nån dag sen, som ni har sett, men annars har jag faktiskt knappu suttit vid datorn alls. soft.

mest kollat på film och hängt i stallet hos min fina pownie, som för övrigt vilat han också. Mest gått i hagen och skrotat. Niiice... =)

Håller just nu på att packa lite smått, åker ju på tisdag. Snart får jag återse Världens Härligaste Människor igen!! <3


Mobil-inlägg!

Nu kom jag på hir man gör. Måste ändra red-läge. Bra att veta. Bloggar från nya mobilen iallafall. Funkar skapligt, men om jag får välja föredrar jag nog att använda en dator om jag kan. :-) min nya bästis! <3

5. Vem är den roligaste du vet?

Den roligaste jag vet?? Tja, det beror lite på hur man ser det... Man kan ju vara rolig på lite olika sätt, och ha roligt på många olika sätt.

Dumles gamla ägare Malin är en människa som jag alltid har väldigt roligt tillsammans med. Hon får mig att skratta och trivas. =)

Däremot tror jag inte att jag har nån i min närhet som är rolig, dvs spelar Allan. Inte vad jag kommer på nu iallafall... =)


Music...

Har ganska lite att göra just för tillfället, s¨å då bjuder jag på en bra låt. Nordman är en av Världens Bästa Artister!!!! <3




Ett rent mästerverk. <3


4. Bloggarna du läser

Tänkte då fortsätta på min lista som kom av sig i november...

Bloggar jag läser?? Hmm.. Dumles Dagbok (förstås), sen brukar jag också hoppa in och läsa på ponnysanning.se, brukar vara läsvärt.
Utöver det så brukar jag även läsa mina stallkompisars och ridelevers bloggar, http://teamboden.blogg.se, http://hoppppryttaren.blogg.se, http://toppryttare.blogg.se, http://nlryttare.blogg.se, http://ponnyklubben.blogg.se och http://syskonryttare.blogg.se.

Så nu vet ni det. =)


YäY!!

Har försökt hur länge som helst att få inläggen till vänster, och få "rutan" större, inte bra ha allting ihoptryckt i mitten.
Nu ÄNTLIGEN lyckades jag!!! Ett mellanrum som saknades bara. Tack, då vet jag det i fortsättningen... ;-P


Måndag 26/12 2011

Har spenderat dagen med Storebror och Lillasyster i Luleå. varit på bland annat Hööks och Djurmagasinet.
Det absolut Bästa idag var att vi sprang på Världens Bästa Mia på Hööks - Längesen man träffade henne, vi saknar henne på tävlingarna!! <3

Hon berättade att två av hennes kaninkillar tyvärr har somnat in nyligt - Sov Gott Jasmines Med Attityd "Marlon" och Sävast Kärleksord "Oskar". Två killar som har bott en tid här hos mig, och som jag saknat en hel del under åren.
Tack Mia för att dom fick ett hem hos dig. Kaninparadiset på Jorden. <3


25/12 2011

Jag vet, jag har legat på latsidan med bloggandet under julhelgen. har varit full rulle här hemma, har helt enkelt inte haft tid.
Julaftonsritten blev awesome. Mer om den kan ni läsa i Dumles Dagbok.

Fick som vanligt mest kuvert o pengar i julklapp. När man levt halvvågs till 50 önskar man sig inte så mkt annat, tror jag...
Men, jag önskade mig en sak som jag fick iallafall, och det var en ny telefon. Får jag presentera min nya bästis??

Samsung Galaxy Xcover. Extra stöt-tålig och vattentålig. *YäY*

Dessutom har den bättre kamera än min gamla Nokia, och så kan jag förhoppningsvis blogga genom den här framöver, så då kan vi se fram emot fler inlägg. Bra va??
Kan dock inte börja använda den innan jag fått ett nytt Sim-kort. Beställde ett idag, så det kommer nog i veckan. =)


Vad tänker jag med??

Smaaart där... Skrev ju igår att sista lektionerna för iår var avklarade, men där ljög jag riktigt ordentligt!!
Ska ju få äran att drilla våra kära stallvärdinnor och hjälpinstruktörer imorgon, tillsammans med Cecilia. Vi ska se till så de kommer sova gott natten mot julafton! ;-P


Jag törs påstå att dagen idag varit årets stressigaste. Åkte med hunden till min kära Mormor, och var social med henne en stund. <3

Sen hade jag exakt 3 timmr på mig att hitta de sista julklapparna samt fixa min pownie-pojke innan jag skulle infinna mig på instruktörsmöte på Ridklubben.
Som tur var så var typ alla andra sena till mötet, så jag hann. Men det var på håret! ;-P

Så nu är alla klappar inslagna och lagda under granen. God Jul, kära familj, Tomten råkade sätta sig på klapparna iår... Ungefär så ser det ut, för jag är definitivt as-dålig på att göra paket.


Världens Vackraste Vovve. <3


Sista lektionen för iår...

Idag har jag haft mina sista ridlektioner för iår, och det känns lite tråkigt att jag kommer få nya elever till våren... ;-(

Båda mina grupper hade gymkana. Nybörjarna sprang sin bana utan hästar och kommer nog att sova gott ikväll.
Första gruppen var helt GALNA, jag skojjar inte!!

Tilda gjorde årets tjusigaste avsittning, en störtdykning av en bockande Harry precis över mållinjen, samtidigt som Emilia missar mig med bara några centimeter till godo innan hon nästan rammar grinden med Amira. Herregud, vilka vildhjärnor. Kan trösta mig med att det inte är jag som har fostrat dem iallafall, jag har ju bara haft dem en termin. ;-P

Här är en bild som jag har stulit från Facebook, på mina duktiga elever, 2 fina pownisar och mig själv. Enjoy!



Från Vänster: Harry med Elin och Tilda på ryggen, Wilma, Jag, en för dagen inlånad Amanda (för att det skulle bli jämna lag), Amira med Emilia och Matilda på ryggen.

Tack för iår mina vänner, det har varit jättekul! =)



Usch...

Snorig, förkyld, men ingen feber, tack och lov!

Usch...


Fuult ;-P

Höll på att fula mig med bloggdesignen igår kväll. Vill göra om här, men har inga idéer till hur det ska se ut.
Tips emottages tacksamt! =)




Förkylning på g...

Usch, känner att jag börjar bli förkyld igen. Hatar att vara förkyld, det är så himla jobbigt! =(

Idag har jag hft sista lektionen med mina Tisdagstjejjer. Kändes ganska vemodigt, om jag ska vara ärlig, för jag ska ju mest troligt inte ha dem nästa termin. Dags att släppa tget och lämna över dem till någon annan instruktör.
Usch...

Hade tolkning med Harry inne i ridhuset, och det gick ganska bra. Förutom att ungarna ramlade typ var tredje meter, men vi fick oss ett gott skratt iallafall.
Fina Harry tyckte nog att det var roligt, men jobbigt. Duktig älskling. <3

Nu ska jag gå ut och mata mina älskade långöron, och sen ska jag gå och lägga mig och försöka sova bort min förkylning. Hoppas det funkar...


Ego-pic  *YäY*


Natt natt natt natt...

Passar på att skriva ett inlägg såhär mitt i natten, mest för att jag inte är så trött och har lite å göra.
Ligger lite på latsidan med bloggandet här - Bloggar mest i Dumles Dagbok, men där har jag heller inte idats blogga ngt idag... Få se om det blir ändring på det här senare i veckan.
Den här veckan händer det ju lite iallafall, till skillnad från föregående vecka... Bara Luciatåg och Julshow, hur spännande kan det vara att blogga om??
Men nu i veckan är det ju JULAFTON - Då måste man skriva ett totalt meningslöst inlägg om julklapparna, som man sedan ska byta under mellandagsrean. (Skämt åsido, jag får nästan aldrig några julklappar ändå, mest pengar eftersom det är i princip det enda som jag önskar mig...)
Fast å andra sidan, iår har jag faktiskt önskat mig en ny mobiltelefon - Kanske blir det en blogg-duglig sådan, så jag kan uppdatera oftare?? Och kanske snöra in nått inlägg från tåget och Köpingresan om 2 veckor?? Man kan ju alltid hoppas. ;-P

Lovar er iallafall ett inlägg om den kommande Julaftonsritten. Det brukar bli bra, och iår tror jag att det blir Bäst! Mest för att jag får äran att rida Världens Bästa Pownie iår!

*Moa ha ha* Blev en ego-pic idag! Eller inatt, kanske man ska säga... Inte ofta det händer, men man måste ju bjuda på sig själv lite. Right??


17/12 2011

Puh, dagen blev intensiv men otroligt rolig! Härlig, fartfylld julshow, duktiga barn, vuxna och hästar! <3
Nu ikväll hade vi Instruktörsmiddag, riktigt trevlig tillställning, som vanligt. =)

Nu ska jag krypa i säng. Imorrn är jag hästledig, Rebecca ska rida Dammie. Det behöver han nog!
Ska iallafall iväg och ha luciatåg. Kul!

Orkar inte ge er ngn bild idag, tyvärr... ;-P


Lördag

Passar på att uppdatera innan jag drar iväg idag.
Ska strax iväg till Ridklubben och delta i förberedelserna inför julshowen. Kommer nog att bli jättebra! =)

Sen blir det Dammie. <3 På måndag ska jag och Hedda prova tolka efter honom, så vi får hoppas att det finns nån snö... ;-P


Laaaat...

Legat på latsidan när det gäller bloggandet - I know. Men det blir nog bra det också. Så jättemycket läsare har jag ju inte, och dessutom bloggar jag mest för min egen skull, för att jag gillar att skriva, och framförallt gå tillbaka och läsa det senare.

Iallafall, så är det Julshow på klubben imorrn. Ska bli kul. Själv ska jag vara pepparkaka, och ska dagen till ära eskortera 3 små tomtenissar i Luciatåget, varav en är fyrbent. Älskade Harry. <3

En vecka kvar till Jul. Julstämningen börjar infinna sig lite iallafall. Hoppas att Tomten kommer med en ny mobil till mig, annars har jag inga andra önskemål. ;-P Jo, SNÖ förstås, så vi kan genomföra våran årliga julaftonsritt ordentligt. Awesome
Efter jul och nyår bär det ju iväg söderut igen. Längtar mer tills dess än till ngt annat faktiskt.

Dags att krypa i säng nu kanske??


Älskade Du. <3 2 år med dig idag. Älskar dig snutte-gubben. <3


Rederiet. <3

Håller ju på att kolla igenom alla säsonger av Rederiet, och har nu hunnit fram till bästa biten - säsong 17 och säsong 18.

Margaretas livvakt och Mickis ibland förtvivlade försök att bli en bra pappa är ju hysteriskt bra, Anja kommer in i bilden, och mystiken tätnar kring den inställsamme Peter Henson.

Klart sevärt, helt enkelt!
Här kommer lite bloopers från ovan nämnda såpa:



samt en liten bild på min favvokaraktär, tagen med Sveriges sämsta kamera från skärmen:


Torbjörn "Joker" Jonasson.

Nu ska jag hoppa i säng, se klart säsong 17, och påbörja säsong 18.


Tomtenissarnas Tragiska Jul

Okay, den är ganska grym, men jag gillar den ändå. Dessutom hittade jag några verser som jag inte hört förr, har bara hört de 10 sista innan. Enjoy!! ;-P




22 små nissar i smällkalla natten
vandrar så stilla i spår av katten.
Örnen i sitt näste ruva
då han ser en liten luva.
Han dyker från grenen där han bor
och krossar nisse med vassa klor.

21 små nissar på lustigt vis
kanar på trappen hal av is.
Nisse bevisar att Newton hade rätt
när han halkar på ett komiskt sätt.
Tyngdaccelerationen mot marken drar
utav nisse inget finns kvar.

20 nissar efter ingång leta
dess placering ingen veta.
Upp på väggen stegen hänger
nisse runt denna ett snöre slänger.
Tomten runt halsen snöret vira
hans död de 19 genast fira.

En av de 19 i köket ränner
för att mata sina vänner.
Han i microugnen letar
och bland innehållet petar.
Kortslut i startknapp gör
att nisse smälter ner till smör.

Microvågor har nisse kletat
när 18 tomtar efter ätbart letat.
Högfrekvens var ganska illa
nisse efter spänning pilla.
Kilovolt i nisses händer
ljusbåge så vackert tänder.

Efter var husmor maten lagt
17 tomtar går på jakt.
Nisse in i frysen kryper
fahrenheit i kinden nyper.
Luvan blir av kylan vass
nisse omvandlas snabbt till glass.

16 tomtar vill husmor hjälpa
med att tallrikar i diskvattnet stjälpa.
Kemi som hobby husmor har
av misstag de flaskan med kungsvatten tar.
Nisse dyker i preparerat vatten
nu han fräser väldigt likt katten.

15 nissar på väggen klättra
för att färgen på darttavlan bättra.
Husbondsgrabb med sömnen trasslar
undrar vad det är som prasslar.
Pilen som pojken skickar med snärt
sätter sig rakt i tomtens stjärt.
Granen är en farlig plats

14 små nissar nedåt tar sats.
De sakta ned för grenen glider
barren då i baken svider.
Tomtens resa slutar fort
en glasklar kula gör honom till lort.

13 små tomtar runt varandra springer
då helt plötsligt telefonen ringer.
Äldsta dottern i denna svara
tomte undrar vem detta kan vara.
Nisse upp på klykan stretar
luren läggs på som hon honom kletar.

12 små nissar datorn hittar
och i denna de nu tittar.
Nisse flexskiva vill vara
då datorn fil på honom spara.
Nisse inget skrivskydd har
så där slutar nisse sina dar.

Lustig fälla husbonden monterat
detta har 11 nissar intresserat
Offer i fällan är vanligtvis möss
men trots det blir med nisse adjöss
Nisse kapas i delar åtta
fast han inte var en råtta
Midvinterns köld är svår.

Tio små nissar i djup snö går.
Rävsax gömd under skynke vitt
knipsar nisse av på mitt.
Livsanden snabbt från honom tryter
snart i eget blod han flyter.

Nio små nissar i midnattstimma
traskar fram i månljusstrimma.
Ugglan hoar från sitt näste
istapp faller tyst från sitt fäste.
Nisse spetsas utav tappen
ligger död på ute trappen.

Utanför dörren står gröten och ångar
Åtta nissars intresse den fångar.
Under stigande hunger fatet de nalkar
en stackars tomte på kanten halkar.
Han sliter, han kämpar, han svettar sig blöt
men sjunker likväl i kvicksandslik gröt.

Många springor stugan har
där sju små nissar in sig tar.
Katten som bak dörren ruva
slukar nisse med hull och luva.
Resterna av tomtehand
slickar Misse av från tand.

Sex små nissar mot julbordet ila,
snabbt dom uppför bordet kila.
När sista tomten över kanten hasar
han greppet tappar och nedåt rasar.
Faller nedåt likt ett lod.
Mattan färgas röd av tomteblod.

Tomtar fem i väldig iver
springer runt ty hungern river.
Nisse snubblar på sitt skägg
faller rätt på knivens egg.
Lilla nisse stackars saten
rinner ut i sillsalaten.

Fyra nissar har festat på sill
och nu törsten släcka vill.
Mot glöggen de ilar i samlad tropp
och tar sig drycken i varsin kopp.
Ner faller nisse i glögghett hav
likt en skållad mandel hans skinn faller av.

Tre små tomtar i granen svingar
mellan ljus och änglavingar.
Nisse sig för nära vågar
snart han står i ljusan låga,
doftar snart likt vidbränd stek.
Ångrar snart sin ystra lek.

Två små tomtar omkring sig tittar
då en smällkaramell de hittar.
Nisse ner på den han hoppar
ledsamt blir det som honom stoppar.
I tak, på golv, på gardin med frans
finns nu nisses hjärnsubstans.

Husbonn stiger upp i natten
för att kasta lite vatten.
Under husbonnes tunga toffla
nisse blir till krämig våffla.
Snön ligger vit lite här och var,
inte en jävla tomte finns det kvar.


<3

Lyssna på texten... <3




3:e Advent

Har spenderat större delen av förmiddagen i stallet och tagit en hel del vinterbilder på min Älskade Pownie. Har spenderat större delen av eftermiddagen med att försöka få in dem i datorn och ladda upp dem på fejjan och i Dumles Dagbok.

Här får ni ett smakprov:








Kolla riktigt ordentligt nu, för det är förmodligen första och ensa gången jag lägger upp bilder där jag sitter till häst utan hjälm... ;-P

Det var mamma som fotade, och hon envisas ju alltid med att ta med hunden vart hon än ska. Lia fick spendera förmiddan i bilen, som ni ser på bilden ovan. Hon och Dumle tycker inte om varandra... ;-P


Lördag 10/12 2011

Usch, känner mig extremt lat idag.
Sov ganska länge, sen låg jag och kollade på film till mitt på dagen typ, innan jag iddes stiga upp.
Städade mitt rum lite. Det var inte så mkt att städa, kanske för att jag inte har hunnit bre ut mig ännu.

Sen for jag iväg och gjorde Gromit - Hedda hade redan gjort Dammie.

Därefter åkte jag och hjälpte mina kära klubbkamrater på kaninhoppningen. Fick ta tid i Lätten (Längesen jag "bara" satt som tidtagare) och döma längdhoppet. Kul!

Sen när jag kom hem kände jag mig lite inspirerad, så jag tog en liten tur med Dida i snön. Visade sig inte vara någon höjdare, eftersom hon är rädd för typ allt och springer det mesta som rör sig. Reagerade på ngt, studsade upp i en snödriva, fastnade nästan och låg och paddlade runt i halv panik någon sekund innan matte fick komma och rädda henne. Sen höll hon sig till ställen där det var skottat och mindre, hårdare snöansamlingar. Sötis. <3

Imorrn ska jag fota min pownie i snön. <3

Fick iallafall två lagom fina bilder på mitt <3 när hon är på snö-äventyr. Fina Dida! <3


Fortfarande Fredag...

Nu har jag pratat med min Bästis i telefonen, samt gjort några små uppdateringar på hennes hemsida. Hunnit spela ett parti Betapet, JAG vann förstås. ;-P

Ska alldeles strax ut och pussa omkull mina små långöron. Det snöar som bara den ute, HÄRLIGT!!!

Sneglade på klockan för att se om det var dags för sängen snart, men klockan är ju för tusan bara nio! Vad ska man då hitta på och roa sig med, tills det är dags att krypa till kojs??

Jag är världens gladaste människa när jag står på framhoppningen på en miniklubbtävling. ;-P

 


Fredag kväll.

Slänger in ett inlägg i väntan på att morsan ska prata klart i tlfn så jag får låna den och ringa min bäääästis... =)

varit ute och ridit på min Älsklings-Dammie idag. Mycket snö, jobbigt för lill-killen, men jättekul, tror jag att vi tyckte bägge två.

Idag har jag dessutom rotat fram "mockningspulkan" som vi använde förra året, så nu blir det oerhört mkt lättare att mocka hagen. iallafall så länge det finns snö kvar. Hatar att behöva dra skottkärran i flera dm djup snö, och är man liten och lätt så blir det problematiskt igen. Då är mockningspulkan bra, bara att dra ner den till hagen, fylla den med bajs, dra upp den till gödselstacken och vända den upp-o-ner. Funkar dock bara när det är SNÖ, viktigt att notera. ;-P


En extremt dålig bild på mockningspulkan innan jag tömde den idag. Min nya bästis! <3


Vitt...

Vitt, vitt, vitt överallt!! ;-D
Längtar till i eftermiddag då jag och Dammie ska ut och busa i snön. *YäY*

Skriver mer sen.


Najs!

Oj, vad lycklig jag är över att det äntligen har kommit snö!!! Jag älskar det!! Utan snö kan man inte snöplumsa, inte tolka, inte rida i ett vintervitt lndskap... Allting är så himla mörkt och trisst utan snö!

*älska snön*


För gammal???

Usch, tror att jag börjar bli gammal.
Tänkte att jag skulle slänga ett öga på årets julkalender i SVTPlay - Har inte hunnit se ett enda avsnitt hittills, så nu när jag hade en stund över tänkte jag passa på.

Men tyvärr, jag pallade bara 6½ minut, sen var jag tvungen att stänga av.
Missförstå mig rätt, jag tycker absolut inte att den är jättedålig, men efter att ha sett julkalendrar som "Mysteriet på Greveholm" och "När karusellerna Sover" som gick när jag var liten, så känns den lite... beige... Eller också är det helt enkelt så, att jag börjar bli för gammal för att uppskatta det...

Nu ska jag gå och sova. G´natt.


7/12 2011

Jaha, så var ännu en onsdag förbrukad.
Började min dg i stallet, med Dammie. <3 Sen iväg och jobba någr timmar, och sen iväg till Ridklubben och ha lektioner.
Haft 2 superlektioner idag, verkligen, med duktiga och läraktiga barn. Det är få förunnat att ha så  fantastiska elever som jag har. ;-P

Sen har jag återigen knatat runt med en ponnypojke med mgknip. Ett litet bara, som tur var, men man blir ju orolig iallafall.

Nu ska jag ut och prata med mina långöron, sen blir det en ganska tidig kväll ikväll, för jag är trött som bara den.


Dagens bild: Harry, en av världens finaste pownisar. Love! <3


Klockrent!!!

 
Att leva med en hästtjej innebär:

att hon älskar dig, men aldrig på en odelad förstaplats.

att fredagsmys antagligen är fredagsfrys i ett ouppvärmt ridhus

att hennes moderskänslor är högt utvecklade fastän hon drar en häst i ett grimskaft bakom sig istället för att putta en barnvagn framför sig. Eller att du gör det ena och hon det andra.

att hon hellre åker på hoppmeeting i Avesta och bor i bilen. än en på en shoppingweekend i Barcelona.

att hon hellre lägger ett par tusen på en ledbehandling på hästen än ett par hundra på en ansiktsbehandling till sig själv.

att hon inte säger "Älskling, vänta är du snäll" utan bryskt drar dig i tröjan och säger "Prrrrroo, stanna!"

att hon tycker att det är viktigare med en kille med dragkrok på bilen än en kille med drag i bilen.

att hon prioriterar att mocka rent i stallet före att bädda rent i sängen.

att hon lusläser hästannonser på samma sätt som du kollar bilannonser. Skillnaden är att hon kan "råka" köpa en som är lite trasig, bara för att den var söt och hon tyckte synd om den.

att du tycker att du är grym för att du tar femtio i bänkpress, medans hon kan rulla trehundrakilo ensilagebal, skjuta en överfull skottkärra, äta middag och prata i telefon samtidigt...


Less...

*suck* Ibland blir jag bara sjukt less på vissa saker. Folk som inte lyssnar, till exempel. Man säger saker 10 ggr, men det går ändå inte in.
Tur att pownisarna är snälla och trevliga att umgås med iallafall, när inte alla människor är det. Dammie, min bästis, till exempel. Kunde jag skulle jag ta med honom hem och ha honom i sängen. Älsklings-pownien.
Älska pownisar. <3 Dom är bäst, hela högen, på sitt eget speciella sätt. Vad vore jag utan dem?

Nu ska jag gå och sova. Ska upp tidigt och släppa ut de 6 långbenta och den med lite kortare ben. <3


5/12 2011

Blev en måndag i hästens tecken. Började med att åka iväg och fixa ponny-pojkarna. Båda fick vila, Dumle har ju jobbat ganska mkt i helgen, och Gromit är lite öm i fötterna när det är hårt ute.

Sen gick jag till Ridklubben, och satte mig på Pluto-pownien. Roligt, men han är ju lite oregerlig emellanåt. Ogillar höga, plötsliga ljud, och tycker det är obehagligt när sadeln glider fram. Så då måste man bralla lite, för att visa sitt missnöje.

Eftersom Heddas Ridlekisgrupp hade teori, och Malins hade longering med Bellman, fick jag rida en sväng på världens finaste Lina-pownie också. Det är himla kul, speciellt nu när hon är så pigg.

Imorrn tänkte jag hinna rida Uriel innan min lektion. Hoppas jag hinner med det. =)


Måndag.

Gick och la mig före 12 igår, och somnade ganska tidigt också.
Resulterade i att jag vaknade kvart i fyra inatt - Törstig. Gick och drack vatten, och sen gå och sova igen - Men det gick ju inte. jag var ju pigg dåe... ;-P

Så jag har ägnt 2 timmar inatt åt i princip ingenting. Somnade väl av tristess till slut. Attans att det inte var jag som skulle fodra hästarna på morgonen, då hade man haft en anledning till att kliva upp. =)

Nu ska jag slänga i mig nån mat, sen ska jag iväg och prata med 2 ponnypojkar. <3


Söndag kväll.

Precis hemkommen från en stärkande promenad tsm med Elvis och Hedda. Varit ute och kikt på julpynt, och vissa hus ser riktigt jäkla tråkiga ut!! Knappt ens en stjärna i fönstret. Inte som morsan som nästan överdriver och pyntar varenda liten vissen blomstump här utanför.


Världens Bästa Elvis!! <3


Fjärde December 2011

... Och fortfarande ingen snö. Attans Pannkaka, blir snart riktigt ledsen. ;-(
Hästledig idag, om man inte räknr med att vi har kväll. Ingen mockning, inte fixa nån heztmat, och inte rida.
Då har man tid över för annat som man måste göra.
Men än så länge har här inte blivit mkt gjort. Fastnade i Marios värld imorse, och där har jag suttit i princip hela dagen. Det laggar ju och lägger av med jämna mellanrum, så då måste man börja om från början. H*A*T*A!!!

Om någon timma blir det stallet, som sagt, men innan dess tänkte jag hinna äta lite middag och umgås lite med långöronen. Bara att dra på sig ylletröjan och ta sig ut, m ndra ord. <3


3/12 2011

Imorrn är det andra advent. Känns inte alls, eftersom vi inte har fått någon snö ännu. Bara blött, mörkt och trisst. Känns mer som mitten på november om ni frågar mig.

Jag roar mig själv i höstmörkret tillsammans med denna figur:

  (googlebild)
Dammade av vårat gamla 8-bitars Nintendo igår, jag hade verkligen inget att göra. Känns dock som att jag spelat alla banor 300 ggr vardera. Men snubben är ju beroendeframkallande!!! Har man väl börjat spela så kan man inte sluta...

Idag har jag inte gjort så mkt alls. Steg upp strax efter 11, åkte till stallet på fodermöte. Hem igen och nörda lite Nintendo, och sen åkte vi tillbaka, fixade pownisarna och stoppade Dumle i badet. Han blev jättefin och ren efteråt. <3

Imorrn är jag hästledig, tänkte då passa på och ägna mig åt mina långörade älsklingar. <3


2/12 2011

Inte gjort mycket alls idag. Hade morgon i stallet imorse, gick bra.
Därefter åkte jag hem och tog en PN. Hade egentligen bara planerat att ta en kortis, men vaknade inte förrän klockan 2. Så var den dagen åt helvete också... ;-P

Åkte tillbaka till stallet och umgicks med min Pownie. Red ut en sväng, han var pigg, glad och lätt i bakdelen.
Det är ändå fantastiskt. Han är bara 4 år, men går att rida ut på helt själv utan sällskap. Dummar sig sällan, stannar när man tar i tygeln, och reagerar inte på nått. Älskade lilla vännen min. <3


1/12 2011

Känns som att jag har kommit av mig lite i bloggandet, tog ett tag att förstå att en liten bur här ute står tom... Så oerhört ledsen. Trodde vi hade många år kvar tillsammans, jag och Minna. <3

Ska försöka liva upp stämningen här, genom att skriva lite om min helg, som blev helt galet KANONBRA!!!
Dels så var vi ju till Globen, och det var helt awesome!! Lorenzo är min nya stora idol, tänk den som kunde göra det otroliga som han gör. Styra 12 hästar samtidigt, bara genom at peka. Grymt!!
Riddar-lekarna var också helt makalösa, det måste krävas otrolig kontroll och skills för att kunna utföra sånna grejjor.
Tyvärr har jag inga bilder, eftersom min mobil är sämst och jag inte äger ngn annan kamera. Shit happens. ;-P

Sen var det mkt annat i helgen som var helt sjukt bra också. Besökte ju min kompis Malin, tillika Dumles gamla ägare, och hennes underbara familj.
Och jag hr kommit fram till, att om jag ska utse en "BFF", så går nog den platsen till Malin. Hon förstår mig såå bra, och vi har så sjukt kul när vi ses. Pratar i telefon flera timmar per vecka, och kan verkligen prata om ALLT mellan himmel och jord. Sånna människor finns det inte så många av här i världen, och jag är enormt glad över att jag fått lära känna henne. <3

Blev ganska mkt ridning i helgen. har bland annat både hunnit hänga och sitta på hennes tvååring. Han var så otroligt duktig! Kommer att bli en kanonfin liten ponny till någon lycklig tjej/kille om något år!

Nu ska jag ut och pussa på mina långöron. Berätta för dem att dom är det bästa som jag har här i världen. Jag säger det åt dem varje kväll innan lyset släcks. Imorrn kan det vara försent. <3

Är lite småless på vädret. Hallåååå, det är December, och då ska det vara SNÖ!!! Inte 5 plusgrader, halt och blåsigt!!! ;-(


RSS 2.0