Håret...

Dagens I-landsproblem - Mitt hår!!
 
Usch, jag vet inte vad jag ska göra... Mitt hår är långt, det är fint, och det mår bra. men samtidigt så är det ruskigt ivägen.
Visst, det är roligt att "pyssla" med det, sätta upp det i roliga frisyrer osv... men det är mindre roligt när man inte har tid att ägna sig åt det, när det tovar sig som svinto i nacken och man får välda för att reda ut det... och när man inte kan sova utan fläta, för att då lägger man sig på det och trasslar in sig i det...
Igår var jag extremt sugen på att klippa av det, men idag är jag inte lika säker på om det är det jag vill.
En sak är iallafall säker, den dagen som jag verkligen klipper av det lär det bli en impuls-handling, för jag skulle inte klara av att räkna ner dagarna tills det ryker.
 

Usch, vilka problem man har...
Provade iallafall en ny hemgjord inpackning igår... En del olivolja, en del balsam och en klick honung. Det gjorde susen, för idag är det varken flygigt eller frissigt, utan mjukt tov-fritt och glansigt. Önskar att det kunde vara så varje dag dock, men det lär väl aldrig hända...
 
För nån dag sen... faan också, vad det såg ut...



Torsdag - Pissväder!!

Vaknade precis upp denna Torsdag, och kunde kontatera att det är PISSVÄDER ute... Några plusgrader och duggregn, usch och fy vad jobbigt... ;-/
 
Jag hade tänkt fortsätta med kaninburarna... Vi får se hur vädret utvecklas, kanske slutar det regna framemot eftermiddan?
man kan ju alltid hoppas.
 
Idag ska jag umgås med min pownie. <3



Såja!!

Sådärja, då har vi avverkat en dag till...
 
Har ägnat större delen av dagen åt att rensa kaninburar - och har 3 kvar, som jag tänkte ta imorrn.
 
Efter bur-rensningen så tog jag med mig hunden ut på en spark-tur. Det var dock ganska halt, så hon kunde inte springa så fort, så jag fick sparka sakta. Men motion fick hon nog iallafall... =)
 
Favorit-bild i repris. <3

Onsdag!

Vi hade morgon i stallet imorse, och gissa vem som har hittat på bus inatt?? Jo, Dumle!
Han hade slitit in sin hösäck i boxen och slaktat den helt - Attans pownie. Inte första gången han gör det, han är ju lite klåfingrig, så man får passa vad man lägger på boxen och inte...
 
I övrigt är jag helt stallfri idag - Tänkte ta lite kaninmys igen, och så ska jag försöka tagga igång lite till SM...
 
Sm i höstas. Ska bli otroligt kul att få se vilka 3 som står på pallen i årets upplaga av SM i rakbana och längdhopp! =)

Tisdag!

Tisdag idag, och det är så jäkla härligt väder ute så det nästan är obligatoriskt att gå ut och njuta av solen! <3
 
Ska väl ta mig ut en stund med kaninerna, springa med några och låta några bara softa i hagen. 
Myyys. <3
 
 
Lovely. <3
Ikväll blir det kvällsintag i stallet. =)

Fin-väder!

Oj, vilket finväder det är idag!!
Dumle-gubben har fått gå ut naken idag, gissa om han tyckte det var härligt??
 
Jag och Lia har varit och åkt en sväng med sparken. Eller rättare sagt, jag har åkt spark, och Lia har sprungit bredvid. Men på tillbakavägen blev hon allt bra trött, så då sprang hon bakom istället.
Passade på att ta en liten bild när vi stannade för att hon skulle få hämta endan en stund:
 
Haha, visst är sparken riktigt snygg?? *not*



Måndag.

Måndag idag, och jag har egentligen inte så mycket mer inplanerat, förutom att åka iväg och ta in hästarna ikväll. 
 
Det är så jäkla fint väder ute, så jag funderar på att försöka sätta igång och skotta ur kaninhagen, så jag kan släppa ut mina små <3 tillsammans.
 
Här är hagen förra våren. Full med pyssel för kaninerna, men inte så mycket gräs.
 
ÅÅÅH, vad jag längtar till sommaren, då kaninerna kan få gå ute och mysa även nattetid!!



Haha

Julia var en svikare, hon låg och sov halva dagen istället för att rida med mig. ;-/ 
Alltså fick jag rida själv, och någon uteritt blev det inte. Chira-gumman halkade runt redan då vi kom utanför stallet (Hon har bara brodd fram) så vi gick till paddocken där det var liiite bättre. Galopperade ganska mycket, tillräckligt för att hon skulle bli svettig iallafall. ;-P
 
Måste säga att fast hon var själv, så var hon väldigt positiv och samarbetsvillig, om än lite på tårna och kika runt typ hela tiden för att se om det fanns några kompisar.
 
Men jag är nöjd med lilla fröken för idag, fina, fina ponny. <3
 
Favorit i repris! ;-P
Nu ska jag kolla på Ponnyakuten!


Söndag.

Vaken och uppstigen. Blev en låååång sovmorgon idag, det behövdes nog. Igår vaknade jag ju före väckarklockan och var gaaanska pigg, vilket inte höll i sig hela dagen tyvärr. Var helt slut igår kväll och somnade strax efter 12 - och har sovit till kvart i ett idag. 
Vaddå sova bort livet??
 
Ajja, om typ 40 minuter ska jag bege mig mot stallet. Ska ut och rida med Julia, på den röda, sura, älskade ponnyn. Hedda jobbar, så hon kunde inte följa med, innebär alltså att Harry får vara hemma idag, han också. Det är Chira som är prio ett, hon som behöver jobba.
Lånade en bild på henne från Heddas blogg:
 
Älskade pownie.
 
Tänk så himla mycket man har varit med om, när det gäller våra ridskoleponnyer. Och tänk så ruskigt gammal man känner sig, när man kan komma ihåg hur, var och när de flesta av våra älskade ponnyer anlände. Med Chira är minnena extra tydliga - Hon var ju speciell från dag 1 - Då hon inte alls såg ut som en ponny när hon kom till oss. Hon hade inte en muskel, inget fett, ingenting... Från det till att se ut som en köttbulle - Hur lyckades vi med det??
Sen alla hennes "hyss". Händelsen med Boss och grinden kommer jag aldrig glömma, och den långa rehabiliteringen efteråt. Hur jag satt i boxen med Chiras huvud i mitt knä i nästan en hel dag... 
Ja, som sagt, vilka minnen man har, när man väl tänker efter.
 
Oavsett om de är bra eller dåliga, så älskar jag varenda sekund som jag fått äran att lära känna dem. Inte bara Chira, utan även våra andra älskade pownisar. Dom är det bästa som finns i hela världen, och jag älskar varenda en av dem så otroligt mycket. <3
 
Nu blev jag dessutom sentimental, så nu är det bäst att jag går och gör något annat.
Uppdaterar mer sen om hur ridpasset gick. =)



Kaninmys. <3

Sådärja, spenderat hela eftermiddagen hos mina långörade kompisar. <3
Rensat lite burar och haft ut allihop utom bäbisarna, och dom var så glada så.
 
Ivär och Dida, mina små änglar, är helt galet söta ibland.
Jag kom och skulle hämta Ivär i hagen, och när han såg mig komma så hoppade han ut ur hagen, sprang mig till mötes och klättrade uppför benen som om han ville upp. Älskade vännen. <3
 
Dida, som alltid har varit så himla svår att fånga i hagen, som mest bara sprungit runt och försökt komma undan... När hon såg mig komma, så morrade hon väldigt tydligt och gick och satte sig i ett hörn i hagen. Jag gick in och satte mig på huk framför henne - Och kaninen HOPPAR rakt i famnen på mig. Inte aggressivt, utan mer som om vi vore på tävling och jag ska lyfta upp henne. Det, mina vänner, är ett gigantiskt framsteg, om man jämför med den Dida som bara springer runt och morrar. Lycka. <3
 
Älskade små djur, vad jag tycker om er. <3



Lördag!

Japp, Lördag idag, och för första gången på länge vaknade jag före klockan ringde, helt av mig själv.
 
Ska alldeles strax åka iväg och göra bort Stallet, så ska jag ägna kvällen åt mina älskade långöron. <3
 

Älskade. <3



Kvällen

Oj, vilken bra stallkväll jag hade! Bästa på länge, faktiskt. Alla hästarna och ponnysarna gick som klockor idag, eleverna fick lite nytt att jobba på, och allt flöt på så otroligt bra! Tänk, vad tiden går fort när man har roligt, och tänk vad roligt det är när allt fungerar!!
 
Då blir instruktören jätteglad!! =D
 
(ja, jag vet att jag måste ta lite nya bilder, det blir mest samma hela tiden nu...)

Håller på att skriva ett lite längre inlägg, lite åsikter, som kommer upp under nästa vecka, förhoppningsvis. Riktigt intressant, tycker jag. Missa inte det!



YeS!!

Fredag idag, och äntligen lektionskväll igen!! Supertaggad är jag, ska verkligen bli superkul!! =)
 
Hade ju lektion med stallvärdinnorna och hjälpinstruktörerna igår, och det var också jätteroligt. Dom skötte sig bra, och hästarna var duktiga. Mer behövs det inte, för att man ska bli glad, inspirerad och på topp!! =)
 
Jag för typ 100 år sen... Och Inka, vila i frid hjärtat. <3



God Natt



Morgon i stallet imorrn - nice. <3

Ridskolehästen...

Det här inlägget har jag varit inspirerad att skriva oerhört länge nu. Jag har filat på det i några dagar, och nu när det publiceras för er är det förmodligen färdigt.

Det finns ju flera tusen barn, ungdomar och vuxna där ute i cyberrymden, som har anknytning till hästvärlden på ett eller annat sätt. Några kanske bloggar om sin vardag, några kanske begränsar sig till att endast skriva om det i sina statusar på facebook, och några vill helst inte skylta med sitt hästintresse.
Av det som jag har sett i bloggar osv, är att flest (rätta mig gärna om ni tycker att jag har fel...) som bloggar har egen häst, men många bloggar också om sköthästen eller favorithästen på ridskolan.

Det här inlägget riktar sig till dig, som ser ner på ridskolehästen/ponnyn, och tycker att ridskolor endast är till för loosers.
Om du är av den åsikten att ridskolor också har rätt att existera, fortsätt gärna läsa.
Och om du är av den åsikten att Ridskolor och dess hästar är det bästa som finns, då vet du antingen allt om det som står här. Läs gärna vidare, och se om du delar min uppfattning.

Således kan vi konstatera, att oavsett om du älskar/ogillar eller inte har någon åsikt om ridskolor och dess hästar/ponnyer, så är detta inlägget riktat till DIG. =)

Jag talar nu av egna erfarenheter. All text i det här inlägget är mina åsikter, hur jag ser på sker och ting. Om du har egna uppfattningar och tycker att jag är helt ute och cyklar - Kommentera gärna!

Jag har ridit sen 9-års ålder. När jag var 14 år blev jag hjälpinstruktör på vår ridskola. Fick möjlighet att börja klättra på stegen, där man egentligen börjar som stallvärdinna, sen går upp och blir hjälpinstruktör, för att till sist kunna titulera sig idéell instruktör, och få ha egna ridgrupper att jobba med, på olika nivåer.
Att bli hjälpinstruktör öppnade en helt ny värld för mig. Från att "bara" vara ridelev/skötare på RS-häst, som kom och pysslde med favorithästen några gånger i veckan, och red (helst på favorithästen) en dag i veckan, fick jag en ansvrspost att fylla. Jag fick möjligheten att gå med och hjälpa en instruktör med en eller flera ponnygrupper, se, lära och även praktisera lite själv. Till en början när man inte var så van, så fick man mest stå och "leka kon" eller korrigera sitsar och handställningar. Sen blev det mer avancerat - Träna ögat, se fel och brister och lära sig hur man rättar till dem - planera och genomföra egna lektioner under tillsyn av ansvrig instruktör, rida i täten på uteritter. Sånt tycker jag om, än idag, kanske tack vare att jag fick börja tidigt och fick således en bra grund att stå på.
Hösten när jag fyllde 18 år hade jag nått de översta pinnarna på stegen - Jag fick 2 EGNA ponnygrupper att undervisa!
Jag minns än idag hur nervöst och pirrigt det var att gå in och möta mina nya - och alldeles egna - ridelever för första gången. Nu var det JAG som var ansvarig, JAG som bestämde. Det föll på min lott om dessa ungar skulle lära sig rida eller inte.
Såhär 7 år efteråt kn jag stolt meddela, att alla elever som jag hade då red kvar hos mig i 3 år innan jag bytte dag och fick nya grupper, och några av dem har idag avancerat och blivit hästägare själva, några har medryttarhästar, och några har till och med läst vidare på ridgymnasium och dyl. Det gillas. =)

Men nu var det inte om mig jag skulle skriva en novell, utan det var om mina kollegor - nämligen Ridskolehästarna!
 
I all ridskoleverksamhet finns ett endaste verktyg, som måste fungera för att verksamheten ska fungera. Hästen.
En ridskola utan hästar, är ingen ridskola. En ridlektion utan häst, är som en joggingtur utan ben, eller en simträning utan vatten.
Kort sagt, Ridskolehästen är det viktigaste vi har!
 
Vad jag värdesätter mest hos våra ridskolehästar, är att alla är olika. Vi har den "lata", lugna varianten, som vem som helst kan finna trygghet på. Vi har lite piggare varianter, dels den som bara är pigg, men okomplicerad, och så har vi den som närmast verkar vara en hel vetenskap att förstå sig på, och som kräver mycket för att man ska hitta knapparna. Vi har den smarta, sluga varianten, som har många knep för att slippa undan arbetet, och så har vi stjärnan som kan, och vill, och som alltid gör sitt bästa.
Eller, sitt bästa gör de nog allihop, varje dag, beroende på förutsättningar och dagsform.
 
Vad som är otroligt viktigt, med ridskolehästarna, det är att man, som elev, lär sig att uppskatta alla individer för det dom är. Det finns inga dumma hästar, det finns bara olika individer. Och lär man känna olika individer, lär sig rida på olika hästar, då lär man sig rida. Sitter man ofta på en lat häst som man behöver "sparka igång", så kan det bli lite olyckligt när man väl hamnar på den pigga kraken som bara tål en lätt skänkel... Sitter man ofta på en ponny som inte riktigt vill lyssna på bromsen, så blir det olyckligt när man väl hamnar på en häst med känslig mun.
 
Jag personligen blir oerhört ledsen och arg, när jag hör folk som klankar ner på ridskolehästen - Den är dum, den är trög, den är typ puckad - Sånna hästar har vi inte på våran ridskola!! Och tycker man det, så behöver man faktiskt inte rida på dem heller. Då förtjänar man inte att få rida på dem. Den eleven skulle jag vilja sätta på en träbock under en period, så kanske den lär sig att uppskatta den underbara varelsen. Eller så tröttnar dom, och slutar. 
men frågan är, vem har egentligen hästintresset?? Den som bara är intresserad av ridningen, och som surar ihop om den inte får rida favoriten, eller den som biter ihop, sätter sig på anvisad häst, och gör sitt bästa tillsammans med den? Den som Inte lägger många minuter på borstningen, eller den som kommer i god tid till lektionen för att hinna pyssla så mycket som möjligt med hästen innan lektionen??
Ja, det finns ju så många olika sorters människor också, liksom det finns olika sorters hästar.
 
Summan av kardemumman är ändå densamma - Lär vi oss älska och värna om våra kära kompisar, ridskolehästarna, så får vi inte bara välmående individer som trivs - Vi blir även lite gladare själva. Hästar gör oss glada, och speciellt när man får vara med om den där speciella känslan av att sitta upp på ett djur som väger 600 kg, och bara genom små, små signaler kunna bemästra och styra den. Det är kärlek, på hög nivå, och den känslan lever man länge på.
 
Och vem tog dig dit, från allra första början?
Säkerligen en ridskolehäst. Även den duktigaste ryttaren har ju börjat i någon ände, och jag hoppas verkligen att alla som tävlar på hög nivå, som någon gång börjat sin karriär som ridskoleryttare, kommer ihåg sina gamla ridskolekamp, när de står där i rampljuset några år senare...
 
Ridskolehästen är bäst. Ingen protest. <3
 
 
Jag älskar er allihop. <3
 
 

Torsdag!

Jaha, Torsdag idag, och jag ska alldeles strax iväg till stallet. Det är teori på schemat idag, ska bli kul. =)
 
Och sen ikväll blir det ridning med stallvärdinnor och hjälpinstruktörer. Ännu roligare. =)
 
Puss. <3



Beeep..

Blev inte alls mycket uträttat idag...
 
varit i stallet och myst med min pownie-pojke, och snackat lite SM-minnen med Lena. Sen for jag förbi ridklubben en sväng, och kikade lite på de duktiga ryttarna i hoppgruppen. Och sen hem till TV:n.
 
Imorrn blir det stall halva dagen och hela kvällen.
 
Roligare än så blev det inte idag. ;-/



Onsdag.

Usch, förmodligen så var jag helt slut efter gårdagen. Sovit hur länge som helst idag...
 
Idag är jag ledig, så jag tänkte passa på och umgås med min fina lilla Pownie-pojke. Rida en sväng i skogen till exempel...??
 
Älskling. <3



shooot

Okay, jag ljög, bjuder på en extremt trött bild av mig själv när jag tittar på Tv.

Frågan är - Hur risig får man bli?? :-P




Tisdag.

Helt slut efter att ha jobbat en hel dag på skola, men lagom underhållande var det. =)
 
Fr. o m nu så struntar jag i den där listan - jag ids int. Så ni vet. =)
 
Blir ganska dåligt med uppdatering idag - jag har ingen blogg-inspiration just idag, är för trött...
 
Tack o hej - leverpastej!



Hair!

Med risk att bli halvt dumförklarad, ska jag nu delge er lite tips på vad man kan göra för att sköta om sitt hår.
 
Jag har aldrig varit speciellt intresserad av mitt hår - Det har för det mesta varit kort (då slipper man borsta det) alternativt halvlångt och extremt slitet, eftersom jag bara tvättat det med riktigt dåligt 2-in-1 mjällschampoo, bara mosat ihop allt hår uppe på skallen och schamponerat, och efteråt borstat det i blött tillstånd eftersom det när det torkat annars förvandlats till en enda stor tova (Det gjorde det iallafall efter någon dag.)
 
Men, i somras var jag i valet och kvalet - Behålla och låta det växa, eller klippa av det igen?
Och jag bestämde mig då för, att kanske ge det en chans, låta det växa ut och faktiskt ta hand om det.
 
Surfade runt och läste lite om hårvård, och allt som jag har trott jag har gjort "rätt" har varit helt jäkla fel...
Till exempel att mosa ihop allt hår mitt uppe på huvudet när man schamponerar - Big no no!! Egentligen behöver inte längderna schamponeras alls, om man inte har typ hårspray eller vax eller annan skit som man behöver få bort, vilket jag ändå aldrig har. Man ska ha så lite schampoo som möjligt, en liten klick hjälper, bara applicera och massera in i hårbottnen - utan att ruffsa om hela kallufsen.
 
Det har fungerat extremt bra - Hårbottnen känns mycket renare, längder och toppar mycket friskare, och håret tovar sig inte på en gång (eftersom jag inte tovar ihop det själv...)
 
Sen började jag även läsa om olika schampon och balsam, vad de innehåller, och snubblade således över ämnen som finns i vissa produkter som inte alls är bra för håret - Tvärt om, så innehåller vissa produkter silikoner och sulfater som inte är vattenlösliga, alltså otroligt svåra att tvätta bort, och som torkar ut både hår och hårbotten.
 
Visste ni förresten, att håret är som allra skörast i blött tillstånd. D'rför ska man, om man är rädd om sitt hår, aldrig borsta det när det är blött, utan låta det lufttorka helt före! Helst ska man inte ta i det alls när det är blött, utan försöka låta det torka av sig själv innan man är där och pillar. Nu kan jag själv inte hålla det, då mitt är ganska långt och lätt kommer "ivägen", så jag brukar reda ut det lite lätt med fingrarna när det torkat till 2/3, och sen sätta upp det med ett hårband tills det torkat helt. Funkar bra för mig.
 
Medan jag då läste om allt detta, så snubblade jag över en sida med recept på hemgjorda hårinpackningar. Med ingredienser som finns i de flesta kök, och som man varken behöver vara expert eller kemist för att slänga ihop.
Självklart måste man ju prova - Och det gjorde jag!!
 
Har provat många olika, mer eller mindre framgångsrikt, och jag har fastnat för 2 recept som jag använder regelbundet:
 
Det första receptet innehåller följande:
 
3 msk Naturell Yoghurt
3 msk olivolja
1 äggula
1 tsk honung
 
Med lite små förändringar i det receptet (2 äggulor istället för en, 2 tsk honung och 4 msk olivolja) har det blivit en favorit. Håret blir både lätt att reda ut och glansigare, plus att hårbotten inte blir fet lika fort som tidigare. Tummen upp!!
Blandningen ska sitta i håret (appliceras i torrt hår före tvätt) i 20-30 minuter, sen är det bara att tvätta håret som vanligt, med schampoo och balsam. Vissa som använder denna inpackning upplever att den kan vara svår att få ur håret, så då får man kanske schamponera 2 ggr. Jag har då aldrig haft några som helst problem med det. =)
 
Recept nr 2 är ännu enklare: Några matskedar Olivolja.
Appliceras i torrt hår, behöver ej användas i hårbotten (Jag har i hårbotten också, funkar jättebra!). Låt sitta i minst 30 minuter, kan dock sitta i i flera timmar. Därefter, ta schampoo i håret INNAN diu tillsätter lite vatten, arbeta upp ett lödder, mer vatten, skölj ur. Vid behov kan man schamponera en gång till, men det har jag aldrig behövt.
Denna inpackning gör också håret glansigt, och det tovar sig inte lika lätt. 
 
Jag brukar använda dessa regelbundet, 1-2 ggr i veckan, beroende på hur håret ser ut. Är det statiskt och jätteflygigt använder jag nr 1, är det "bara" frissigt använder jag nr 2. Duschandet tar lite längre tid, men jag har aldrig haft finare och mer välmående hår!!
 
 
 
Hair. <3




Ojdå...

Verkar ha varit riktigt intressant att veta vad för typ av killar jag gillar - Även om det är ganska självklart för er asom känner mig. Har nämligen nästan dubbelt så många besökare idag efter det inlägget än jag hade igår och i förrgår.
 
Ajja, hoppas ni inte blev alltför besvikna. ;-P
 
Ikväll blir det en tidig kväll - Imorrn blir det jobb hela dagen. Vikariera på en skola, blir nog ganska kul - har inte satt min fot i en skola sen jag slutade gymnasiet...
 
Men ikväll blir det lite stall - Ska iväg och ta in hästarna, får hjälp av Anna. Jättesnällt. <3
 

Dag 7 - Typ av killar jag faller för

Den hästintresserade varianten, tack.
 
Skämt åsido, om jag ska ha ett öfrhållande, så ska det vara med någon som respekterar och tar del i mitt intresse, och då är det lämpligast med en hästkille, eller vad man nu säger...
 
Öppen för förslag, men just nu klarar jag mig bra utan någon alls.
 
Mitt livs största kärlek. Rest In Peace... <3



Söndagen.

Söndagen gick fort, kan ju ha berott på att jag tagit en PN??!!
Iallafall, så hade vi morgon i stallet imorse. Sen hem och tog ovan nämnda PN, och sen for vi iväg till Ridklubben för att rida ut.
 
Idag fick vi sällskap av Elina och Uriel. Ponnyerna var pigga och glada, och Harry var allra gladast. Bockade och höll på en hel del, och "tröttade ut sig själv", trodde jag iallafall. Nöjda och glada och rastade kom vi hem till stallet igen. Buskul!!
 
Sen har jag spenderat mesta delen av kvällen framför TV:n - och ska strax mata kaninerna innan dusch och säng. Har morgon i stallet även imorrn, så det blir tidig uppstigning.
 
kaniiiiin... <3



Dag 6 - Det här hade jag på mig idag (outfit bild)

Japp, det här har jag på mig heeeela dagen idag... 

















Bortsett från skorna...

Puh!!

Vilken dag det blev, till sist... 
Först hoppträning med guld-pownien som sagt - Jättekul!!
Sen hem, duscha, ladda om och åka iväg på årsmöte+medlemsmöte med bääästa BDKH. Kan nog konstatera att jag tror att även 2013 kommer bli ett super-år, bara vi får till vårat Happis-event!! ;-P (Det är typ det jag taggar mest just nu, såhär efteråt...)
 
Efter mötena laddade vi om igen, och drog hem till oss på lite klubbfezt!! Pizza, Spank the Monkey, kanin-quiz och massa skratt. Love it!
 
Vill önska mina kära klubbkompisar som ska iväg till Skellefteå och tävla med sina långöron imorrn lycka till - Själv ska jag först upp och ha morgon i stallet, och sen på EM ska jag och Hedda ut och busa pownie i skogen! *YäY*
Fullt ös - medvetslös, kan vi konstatera!!
 
Korr, Korr... <3

Nu är jag helt slut som artist, och ska strax kryp i säng!


 
 

Hopptränat.

Japp, imorse var det uppstigning med tuppen, och iväg och hoppträna med finaste Lilla D.
Tränade lite linjer, först bara med bommar, och sen mera hinder, men ändå anpassade efter Dumles korta ben. Älsklingen skötte sig sååå bra, var pigg och glad, svarade på bra framåt, och hoppade kalasbra. Älskade lilla D!! <3

Här får ni ett litet filmklipp från morgonen. Om ni vill se mer Dumle-hoppning, surfa in på hans egen blogg HÄR.
 


Duktig. <3

Frisyren??

Blir jätteglad, när folk berömmer min fina frisyr:
 
Tack för era vänliga ord. Jag trovs verkligen bra i den!
 
Många frågar hur tusan man gör?? Och det är såhär, att jag har hittat inspiration på Youtube, bland annat i detta videoklipp:
 
Sen får man ju prova sig fram litegrann, hitta just "sitt sätt" att jobba på. Jag till exempel, som har himla tjockt hår, får liiite för tjocka flätor ibland, som blir kniviga att rulla upp. Extra knivigt blir det ju när man jobbar bak på huvudet och inte kan "se vad man gör", men övning ger färdighet!!
 
Om ni saknar "Donut", så finns det många klipp på YT där folk visar hur man gör sin egen - av en eller flera strumpor. Jag har 3 st som jag har gjort själv, en liten, en mellanstor och en som är gaaanska biffig, beroende på vilken storlek jag vill ha på mig håruppsättning. =)
Här har ni ett exempel:
Inte alltför svårt, eller hur??
 
Prova själv, och Lycka Till!



Dag 5 - Det här finns i min väska

Ja, alltså... eftersom jag nu sällan har någon väska, så just ingenting alls... Eller, jag har en väska, men jag använder den aldrig.
 
Men i den har jag iallafall en hårborste, några hårsnoddar, oftast en flaska cola samt en bok.
 
Vääldigt ointressant, i know...
 
Senare idag kommer ett inlägg om hur man gör denna frisyr som jag precis har lärt mig bemästra. Missa inte!! ;-P



Hej då Vännen min. <3

När en Stjärna faller så ser man att den fanns,
För den lyser starkast när den dör, på väg till någonstans...
 
Igår fick vi det tråkiga beskedet att våran gamla kompis Marco Polo har fått somna in.
Marco Polo gick som lektionshäst hos oss i många år, men fick sedan pension och flyttade ut på landet. Han var den trygga killen, som stundvis kunde tända till och bli ett bustroll. Han älskade att hoppa, bar vilken ryttare som helst över vilka hinder som helst... Han gjorde verkligen allt som man bad honom om! Jag kan inte ens räkna alla gånger jag fått "äran" att sitta på denna grabb - Han har burit mig över hinder, över stock och sten i skogen... Sida vid sida har vi simmat, för det var också någonting som han verkligen älskade...
Fina Marco Polo. Älskade vän. Tack, tack, tack, för att du har funnits, för att vi fick lära känna dig, och för att du var den du var!
 
Vila i Frid, Fina du. <3
Hälsa med dig, till Rabalder, Lina, Skäcken, Cissus och alla andra saknade och älskade vänner.
 
Saknar dig. <3
 

Oh, My...

Loggade in och blev glatt överrskad - 2 kommentarer hade jag fått minsann!! Trodde jag mest satt och skrev här för mig själv, men tydligen finns det folk som orkar läsa skiten också. Trevligt trevligt. =)
 
Blev en jättemysig stallkväll, med 2 lektioner i ridhuset och 2 teorilektioner. Jag gillar teorilektioner, lyckas man bara fånga elevernas intresse så räcker nästan inte lektionstiden till. *Tummen upp*
 
Imorrn blir det tidig uppstigning, först ska jag iväg och hoppträna med min fina lilla Dumle-pownie, och efter det fixa stallet. På eftermiddagen har vi Årsmöte i BDKH, och efter det ska vi ha en liten get-togheter med bästa klubbkompisarna! Yäy, perfekt Lördag låter det som, right!!
 
Snodde en bild från BDKH-bloggen, på mina galet härliga klubbkompisar!!



Fredag.

Hurra hurra, äntligen är det fredag, och lektionskväll för min del!! Wiihoo, jag som inte har haft lektioner på länge, eller...??
 
Är iallafall jätte-taggad, ska bli superkul!!
 
Random Hubbe-bild.



Dag 4 - Bild på hur mitt rum ser ut just nu

Faktiskt, så hoppar vi över den här dagen... Mitt rum är inget att se, dessutom jäkla stökigt och jag har int tid å städa...
 
Sorgligt men sant...
 
Ni kan få en bild på Lilla D istället...
Min sötaste lilla vän. <3

Såååja...

Spenderat större delen av dagen i stallet. (Surprise??)
Haft lektioner med mina duktiga skol-ungdomar, haft en drop-in-lektion, och myst med mina fina heztar. <3 Torsdagarna är de längsta dagarna, men även de mysigaste. <3
 
Nu ska jag äta nå mat och chilla nån timma, sen ska jag iväg och ta in hästarna i lilla stallet tillsammans med Anna. och efter det blir det ridklubben igen, och jobba med stallvärdinnor och hjälpinstruktörer. 
 
Love Life. 
 
Golden Memories. <3

Dag 3 - Bloggar som jag följer

Elever/mina gamla elever på BRK:
http://brkryttare.blogg.se
http://teamnorr.blogg.se
http://syskonryttare.blogg.se
http://ninabackman.blogg.se
http://oliviaamira.blogg.se
http://ridfjollor.blogg.se
 
Proffsbloggar:
http://lamias.se
 
Övriga som är både bra och underhållande:
http://lulearyttare.blogg.se
http://tvalulearyttare.blogg.se
http://norrryttare.blogg.se
http://touii.blogg.se
 
Och naturligtvis:
http://dumlesdagbok.blogg.se
 
(Orkade inte länka alla, bara den bästa... ;-P)





 

Måste man tävla??

Ja, frågan lyder alltså - Måste man tävla??
 
Ridsporten, liksom nästan alla andra sporter, är ju ganska tävlingsinriktad - Men individuell, och det fina med just ridsporten är att den passar alla, på alla nivåer. 
De som vill tävla, är duktiga och har kommit en bit i sin ridning, tävlar på en nivå. Sen finns även nivå anpassad för den som kanske inte kommit lika långt, men som ändå vill tävla.
Och självklart finns det även plats för den som inte alls vill tävla, utan bara hålla det på hobbynivå.
 
Men sen finns det ju en hel massa annat "tävlande", som kanske inte är lika "sunt och organiserat". När man rör sig i ridskolemiljö, hittar man här och där "inofficiella tävlingar" där man tävlar om vem som rider bäst i gruppen till exempel, eller vem som rider favorithästen bäst. Den sortens tävlande ogillar jag starkt, just därför att det aldrig finns en opartisk domare i det hela, och det slutar oftast i tårar eller mobbing av något slag.
 
Varför inte hjälpas åt, istället för att tävla??
Alla ungar i en ridgrupp är kanske inte lika bra på samma saker - Men alla är bra på nått! Någon kanske har en jättebra sits, medan en annan har en jättemjuk och stadig hand.
Vi måste inte hålla på att jämföra oss med varandra hela tiden - Det blir så tråkig stämning! Den som har en bra sits, kan istället söka inspiration, råd och tips hos den med mjuk och stadig hand - och den som har mjuk och stadig hand kanske i sin tur behöver träna på sin lätta sits, och tar hjälp och inspiration av någon annan i gruppen som är bra på det.
Visst, jag är instruktören, och så länge alla sitter på varsin häst så är ridningen en sak mellan hästen och dess ryttare - men oavsett hur gamla eller unga vi är, så kan vi alltid ta hjälp av, och lära oss av varandra.
 
Tänk så mycket roligare livet blir, om vi istället för att tävla om vem som rider favorithästen bäst, går ihop och hjälps åt, för att vi bägge två ska kunna rida den lika bra? Om alla jobbade i par, eller grupp, där alla är jämlikar, och jobbade mot ett och samma mål - Hur tror ni då att vi skulle må, i oss själva?? Om man kunde vara helt säker på, att ingen kommer att kritisera mig bakom min rygg, och ingen kommer att gå och göra om det som jag redan har gjort, för att jag gjorde det "för dåligt" i dennes ögon. Så mycket bättre, garanterat!!
 
Seriöst, det är 2013. Kanske är dags att vi börjar samarbeta lite mer, innan vi har glömt vad det innebär...
 
 
Enade vi stå, söndrade vi falla...



Torsdag!

Jaha, så var det Torsdag, och det innebär stall, stall, stall, heeela dagen! Niiice. <3
 
Igår kväll blev det också stall, jag åkte till stallet tidigt för att hinna umgås och pyssla med Billy-gubben. Han tyckte det var mysigt, stod typ och sov. Hjärtat. <3
 
Sen kollade jag på när Emilia red Dumle på lektion - Jäklar, vad bra det gick igår!! Fantastiskt duktiga, både ponny och ryttare, även om bägge två var gode trötta mot slutet. Men Emilia var nöjd, och jag också. =)
 
Alldeles strax dags att dra sig mot stallet...



Äntligen!!

Äntligen lyckades jag med denna frisyr:
(Lite rufsig, för jag provade att sätta på mig en mössa...)
jag gillar den, tycker den är både fin och bekväm, och dessutom relativt lätt att göra. Största konsten är väl att få till flätorna, och sen är det ju tyvärr lite besvärligt att få på sig mössa vintertid. Annars är det en bra frisyr, man har inget hår alls ivägen (perfekt när man rör sig i stall!!) och det känns stabilt och inte alls tungt att "bära omkring på"...
 
Jag ogillar egentligen att ha långt hår, eftersom det då tenderar till att "vara ivägen" i ansiktet osv, så jag försöker gärna ha det uppsatt i den mån det går. Oftast blir det hästsvans eller fläta, men ibland även "knutar", eller "donuts".
Dessutom slits det mer om det är utsläppt, och ska man ha långt hår så kan det ju iallafall vara välskött, tycker jag iallafall.
 
Jag har lite halv-skumma metoder för att hålla mitt hår i toppform, mer om dem kanske ni får veta, en vacker dag... ;-P



Onsdag

Onsdag idag, och vad händer då??
Jo, Dumle ska gå lektion ikväll, med Emilia på ryggen, så då ska jag pallra mig dit och kika.
 
Igår eftermiddag/kväll var jag iväg till ridklubben och borsta av Billy-Boy en sväng - Började även rycka lite man på honom, under inte alltför våldsamma protester. Så det ska jag väl försöka fortsätta med idag, om jag hinner. =)
 
Skrutt-Hezt. <3



Dag 2 - Varför började jag blogga?

Jah, då kör vi dag 2.
 
Varför jag började blogga... 
Jag har haft egen blogg i perioder, men till sist tröttnat på den och låtit den rinna ut i sanden. Jag är nog något av en "periodare", vilket ni också har märkt här.. Händer det mycket ute i verkligheten så bloggar jag väääldigt lite, och det bloggast mest när jag har lite att göra. 
(Knäppt egentligen, med tanke på att det kanske finns mer intressanta saker att skriva när det händer lite runt omkring...)
 
Men jag gillar att sitta och summera mina dagar, till exempel, och gillar att reflektera "med mig själv", som jag gör i mina åsiktsinlägg.
Sen om någon läser "skiten", det var väl mindre viktigt.
Jag bloggar för min egen skull, that´s it!
 
Så nu vet ni det. =)
 
Ett år och 4 månader sen.



Dag 1 - En nytagen bild + Tio fakta

Har ingen nytagen bild, så ni får nöja er med en gammal...
 
 
Fakta
 
  1. Kajza heter jag.
  2. 26 år gammal (fyller 27 iår)
  3. Kaninhoppare sedan 12 år tillbaka
  4. Hästfrälst, och har varit ridinstruktör sedan 18 års ålder
  5. Äger 7 kaniner och en ponny
  6. Älskar Fredagsmys
  7. Mitt favorit-klädesplagg är min OnePiece
  8. Älskar att sova läääänge på mornarna
  9. Min förnämsta prydnad är mitt hår
  10. Min favorit-årstid är Sommaren, tätt följd av Vintern. Sen kommer våren, och sist hösten.
Ja, det var Dag 1. Imorgon kommer mera. =)

20 Dagar...

I brist på annat så tänkte jag göra en sån här lista igen...
20 dagar, ett inlägg om dagen.
 
Dag 1 - En nytagen bild + Tio fakta
Dag 2 - Varför började jag blogga?
Dag 3 - Bloggar som jag följer
Dag 4 - Bild på hur mitt rum ser ut just nu
Dag 5 - Det här finns i min väska
Dag 6 - Det här hade jag på mig idag (outfit bild)
Dag 7 - Typ av killar jag faller för
Dag 8 - Några bilder på mig när jag var liten
Dag 9 - En bild på någon jag saknar
Dag 10 - Detta är jag beroende av
Dag 11 - En dålig vana som jag helst hade varit utan
Dag 12 - Mitt favoritprogram och varför
Dag 13 - Tio filmer jag rekomenderar
Dag 14 - Ett kort på min data
Dag 15 - Räkna alla mina nagellack + Bild på dom
Dag 16 - Bild på sminket jag brukar använda
Dag 17 - Här handlar jag helst + Bild på det jag köpte senast
Dag 18 - Fem saker jag vill göra innan jag fyllt 30
Dag 19 - Det här längtar jag efter
Dag 20 - Fem bra saker som hänt under dessa 20 dagar
 
Då kör vi!
 
 

Små kaniner...

Små kaniner...
 
... Blir också stora!!
 
Har ju fått kaninungar här för några veckor sedan... Men mamma kanin lyckades gömma dem för mig, så jag fick inte se dem förrän härom dagen, då de kom ut och såg ut som små pälsbollar med öronen på sne och små pepparögon.
Faaan, vad surt att missa "Bäbis-tiden"...
 
Ska se om jag kan ordna fram nå bilder på de söta små liven... <3

Tisdag.

Hej Hopp alla glada!!
 
Idag är det Tisdag, slen skiner och det är lagom varmt ute. Hade varit perfekt för en uteritt, men innan jag har hunnit hoppa i byxorna, kastat i mig nå mat och dragit iväg, så har väl solen försvunnit igen... Min vanliga tur, phu... ;-/
 
Nåja, ska iallafall iväg till stallet ikväll... ta in hästarna i Lilla Stallet, och försöka hinna förbi på Ridklubben och se så att Billy har det bra. =)
 
Annars bjuder inte Dagen på speciellt mycket, är jag rädd. Tråååkigt...
 
Groomit är naken idag. =)

Stallet

Har varit i stallet en sväng, och pussat och mysat med sjuklingen, Billy.
 
 
Hej, ditt stora skrälle, vad söt du är. <3



Tjo

Verkar som att det blir stallkväll även ikväll. 
 
Oj, så glad jag blev...



Gasa & Bromsa...

Hur viktigt är det igentligen att man lär sig att gasa och bromsa?? Hur viktigt är det att träna halter, igångsättningar och övergångar??
 
Om vi säger såhär... Det är lite lönlöst att bromsa innan man har gasat, för hästen måste väl ändå röra sig framåt innan man kan göra halt.
 
Men att gasa för mycket, utan att kunna bromsa, det är nog inte att rekommendera...
 
Vad är viktigast, egentligen? Att kunna gasa på sin häst, dvs kunna sätta igång den i skritt, trav och galopp, eller att kunna bromsa den, dvs kunna göra avbrott, avsaktningar och halter på kommando??

Dumle <3



Måndag.

Jag känner mig gode sliten efter helgen, även om det har varit jättekul!
Har träningsvärk efter ridturen i Lördags, både i rygg och ben, och dessutom har jag ont i korsryggen av alla timmar i ridhuset.Men förhoppningsvis hinner det försvinna innan slutet på veckan, då det är dags att ställa sig där igen. =)
 
Idag blir en slö-dag...Ska iväg och pyssla med pownien senare, men annars har jag väääldigt lite inplanerat denna måndag. Skönt, tycker jag, så man får en chans att "vila upp sig" efter helgen.
 
En gång för längesen... <3


 
 

Lista

Haha, snodde en rolig lista:
 
 
Nämn en häst du:

Stegrat med: Gibbe

Bockat med: Gibbe

Ramlat av: Gibbe

Galopperat barbacka över en sommaräng med: Dumle

Hoppat 70 cm med: Gibbe

Ridit i hagen: Dumle

Haft på ridläger: Gimler

Galopperat över ett snöklätt fält med: Wollan

Longerat: Dumle

Ridit ut ensam på: Dumle

Ridit in: Måwits

Duschat: Dumle

Förlorat: Lina

Badat med: Dumle

Blivit illa sparkad av: Wollan

Blivit biten av: Gibbe

Skenat med: Sunny

Ramlat av från på ett hinder: Gibbe

Hoppat högst med (häst) : Wollan (120 cm)

Hoppat högst med (ponny): Harry (100 cm)

Tävlat hoppning med: Gibbe

Tävlat dressyr med: Wollan

Inte tycker om: Hugo, han är så steeeel... ;-P

Bäst: Dumle <3



Stall, stall, stall...

Stall. Det är precis vad hela min helg har gått åt till!
 
Har haft en så himla bra helg, så ni anar inte!! Gårdagens ridning och bus var otroligt upplyftande, och jag trodde knappast att jag skulle ha så mycket energi kvar tills idag.
Stått i ridhuset i 3 timmar och 15 minuter, haft 4 grupper som har fått jobba på, med kontrollen i fokus, och det har verkligen gått jättebra.
 
Sen har jag sett efter det stora <3 Billy i helgen, jag och Malin har gett honom medicin, och ikväll har vi lagt om benet hans - Såg fint ut!
Passade även på att borsta upp honom lite, han såg nästan oälskad ut, spånig och dammig. Men nu ser han ut som en prins igen, åtminstone tills han rullar sig nästa gång.
 
Har precis sett senaste avsnittet av ponnyakuten, och är alldeles strax färdig för sängen.
 
Myyys. 



Heey...

I brist på annan rubrik...
 
Det blev en riktigt rolig Lördagkväll, helt klart den bästa på länge!!
 
Först var jag och Hedda ute och galopperade med Chira och Harry. Chira blev svettig, och harry blev mest trött. Kul var det iallafall, tyckte vi nog alla 4.
 
Sen drog vi iväg och åt med Malin och Malin. Gott var det, mätta blev vi, och sen var det bara att dra sig tillbaka till stallet igen.
Tog in hästarna i Lilla Stallet, och gjorde sen iordning Dumle för ridning.
Red ner till klubben och hoppade lite oxrar. Gick superbra idag, fick ett bra flyt, och ponnyn var pigg och glad. Lovely.
 
Har alldeles precis kommit hem, så nu ska jag ut och mata kaniner, och sen blir det sängen. Upp imorrn och spruta häst, och sen taggar jag ridlektioner på kvällen. =)
 
Älskii-pownien min. <3



Pownie VS. Hezt

Rubriken säger sitt.
 
Fördelen med ponnyer är att dom är små, kvicka, busiga och oftast lite småroliga.
Dvs, om du, som jag, är kort, har barnasinnet kvar, eller om du är lite hästrädd...
 
Fördelen med stora hästar är att dom har långa ben, är i allmänhet mer väluppfostrade, och är lättare att sitta ner på i traven.
Dvs, om du är lång och har vuxit ur ponnyerna, är över 18 år och är intresserad av att tävla, eller vill ha en lättsam kompis.
 
Haha, jag, som alltid har sett mig som en ponnymänniska, som äger en B-ponny och hellre rider ponny istället för häst om tillfälle ges.
Nu är jag faktiskt lite ridsugen... Sugen på att rida en HÄST, inte en ponny. Bara för att se hur h*n är... Hoppas, hoppas, hoppas, att jag får tillfälle att göra det inom de närmaste veckorna...
 
Meeen, ni vet ju sen tidigare, att trots att jag oftast tjatar om mina pownie-kompisar, och oftast rider på pownisar, så har jag ju faktiskt 2 stycken stora hästar i mitt hjärta...
 

Finaste Genua, och klokaste Svante
Och sen tycker jag ju om resten också, alla är fina på sitt lilla vis...

Och, inte att förglömma - Pownisar är ju också hästar, bara lite mindre... <3



Lördag!

Så var det helg igen då. Jisses, vad veckorna går fort.
Soligt och fint ute, men lite kyligt - 18,5 minusgrader.
 
Imorse var jag iväg och gav Billy medicin, han är ju för go, den där stora hästen. <3
Senare bär det av mot stallet igen - Ska rida ut med Hedda, Harry och Chira. Sen ska Dumle jobba också, vi ska ta in hästarna i Lilla Stallet, samt ge Billy hans kvälls-medicin.
 
Full stallkväll ikväll också, med andra ord.
 
Någon som kommer ihåg det här sockerhjärtat??
Primus. <3



Helt färdig.

Puh, så var ännu en stallkväll till ända.
 
Jag hade rätt, Fredagen blev sååå mycket bättre än Torsdagen. Halleluja, blir nästan helt euforisk av att hålla lektioner. Love it <3
 
Mina småtjejer i första gruppen fick ta stigbyglarna för första gången - Så himla duktiga, och roligt hade vi också!!
 
Andra gruppen fick träna övergångar - Och här sken våra ponnysar som de stjärnor de faktiskt är! Underbart duktiga, allihopa!!
 
Tredje gruppen fick rida lite böjda spår, serpentiner, på stora volerna, mkt trav och mkt galopp. Hästarna blev lite taggade emellanåt, och eleverna var nog rejält trötta mot sluten.
 
Slutligen, min "tantgrupp", som fick träna galoppfattningar. Gud vilka fina hästar vi har, och oj, vilka framsteg vissa av eleverna har gjort på bara en termin! 
 
Själv är jag helt slut i både ben och rygg efter en kväll i ridhuset, men det är det verkligen värt! Jag älskar att ha lektioner, helt enkelt.
 
Ikväll har finaste "lilla" Billy kommit hem från Umeå, och han ska ha penicillin morgon och kväll. Mitt ansvar i helgen, så imorrn blir det tidig uppstigning och iväg och se till så att det stora hjärtat har det bra.
 
Gammal bild, på en av mina tidigare grupper. En av många, för jag har nog hunnit avverka varenda ponnyelev på hela ridskolan nu... Eller, på söndag kväll, när jag varit och gästspelat på lektionerna där, så har jag nog haft alla. =)

Natti på er, alla hästälskare. <3


Fredag.

Hoppas verkligen att dagen idag blir bättre än gårdagen, för den sög verkligen, på ren svenska.
 
Men det är väl klart, jag har ju lektionskväll ikväll, och det brukar alltid vara både inspirerande, roligt och trevligt, så då kanske man blir lite upplivad. Vi får se. =)
 
Vi var och släppte ut hästarna imorse, och Dumle, den stackaren, stod och frös lite. Så han fick på sig både innetäcke och utetäcke i hagen idag.
 
Vill att det ska bli varmare nuuuuu...
 
Dumle och hans Fia förra vintern. <3

Usch...

Allt annat än glad idag - av flera olika orsaker, som kanske mest är "gnäll", men som ändå har förstört hela min dag. *mutter mutter*
 
Nyss hemkommen från stallet, har haft en jätteroliga lektion, med 6 duktiga tjejer och ponnyer/hästar! Det piggade upp lite, iallafall...
 
En.pulka.med.skit...



True



"Bakom varje framgångsrikt ekipage står en stolt instruktör..."
 





Torsdag.

Japp, Torsdag idag, och jag ska strax dra iväg till stallet och ha lite lektioner. 
 
Var på Instruktörsmöte igår, och kom hem sen som bara den, så jag trodde inte på det själv när jag vaknade före klockan ringde imorse - Inte ens trött!
 
Få se vad dagen bjuder på mer. Den som lever får se. =)
 
Dumle. <3

Vovvi <3

 
Bjuder på en bildbomb på finaste Lia. <3



Onsdag.

Hm, veckan mest händelselösa dag, Onsdag??
 
Iallafall, så är detta enda dagen den här veckan som jag egentligen inte har något att göra, förutom att vi var och släppte ut hästar imorse, och hae instruktörsmöte ikväll. Annars är hela dagen blank.
 
Ska pyssla lite kanin, bära in lite hö i höbodan, och sen blir det nog stallet...
 
Gossat med min Vovvi heeela morgonen. <3

Inspiration.

Inspiration - vad är det??
 
Det är det som krävs, för att man ska bli motiverad och hitta på kreativa övningar samt lösning på problem.
 
Jag känner ofta att jag saknar inspiration att göra saker - och då är det bara att gå till sig själv, tänka "Vars ska jag finna insirationen??"
 
I mitt fall så blir jag inspirerad av att titta på andra, som i till exempel ridningen - Att titta på lektioner, se filmklipp på när andra rider, och inte minst mina egna ridelever - Det gör mig inspirerad, och då blir det roligt!
 
Var hittar du din inspiration??
 

<3



Tisdag

Alltså, jag har typ träningsvärk efter att ha ridit Dumle i nästan en timma igår. 
Vi red i djupsnö, och hoppade över plogkarmar! Jätteroligt var det, tyckte både jag och Lilla D. Han tände till där ett tag och kastade sig iväg i galopp mot, när han väl förstod vad det hela gick ut på. Lilla Bus-killen. <3
 
Idag händer inte så mycket. Ska till stallet senare och kika på när Hedda rider hoppgrupp. I övrigt är dagen gaaaanska blank...
 
Kamp-kullen när de var små. <3
Åååååh, längtar efter bäbisar. <3

Helgen över...

Sådärja, då var helgen över för denna gång... Lördagen bjöd först på hoppträning, inte för mig, men för min pownie. han och Emilia hoppade för Kicki, och det gick bra. =)
Sen på kvällen åkte jag och hedda till stallet och drog ut två av ridskolans ponnyer i skogen. Mycket galopp blev det, precis vad pownisarna behövde. Springa av sig, och samtidigt jobba upp lite flås. Jag satt på harry, och han blev lite sur när han blev trött, och gjorde diverse försök att bli av med mig. Bockade och sparkade bakut, men inte värre än att man bara kan småle år honom. Fina lilla pownie.
 
Igår var det kaninhoppning för hela slanten, och Dida skötte sig otroligt mycket bättre än hon brukar. Vi har oftast jättemycket problem med kommunikationen i krokbana, hon söker inte hindrena själv, utan springer förbi och vi får typ 100 korrigeringar. Men igår var hon riktigt fin, hoppade hindrena jag styrde mot, sprang på i ett lugnt tempo, och vi fick väldigt få korrigeringar. Skönt, hoppas det börjar lossna nu. =)
 
Idag ska jag ut och rida i skogen på min fina Dumle-pownie. Mysigt, särskilt med tanke på att det snöar, och är ganska lagom kallt ute. Ääääälska sånna vinterdagar. <3
 
Pownie. <3

RSS 2.0